Motana pogača.
Motana pogača, sastojci:
- 550 g brašna,
- 100 g rastopljenog maslaca,
- 80 ml mlakog mleka,
- 1/2 kockice kvasca,
- 1,5 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera i
- 180 ml jogurta.
Motana pogača, priprema:
- U mlakom mleku , sa dodatkom šećera i brašna podići kvasac.
- U vanglicu staviti brašno, so, rastopljeni maslac, jogurt i pripremljeni kvasac.
- Zamesiti testo i ostaviti da naraste.
- Naraslo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i rastanjiti na oko 0,5cm.
- Preklopiti testo na pola seći trake širine oko 1cm, trake umotavati u spiralu i redjati u podmazanu i brašnom posutu tepsiju.
- Rernu zagrejemo na 200 stepeni i pečemo dok pogača lepo ne porumeni.
Verica Poznanović
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!