Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Mrvičasta pita sa čokoladom – Sandra Stojiljković Cvetković

0

Mrvičasta pita sa čokoladom, jedan brz i ukusan slatkiš, koji se pritom lako sprema, i to od sastojaka koje uglavnom svako od nas ima u kući u svako doba.

Mrvičasta pita sa čokoladom - Sandra Stojiljković Cvetković
Štampanje

Mrvičasta pita sa čokoladom – Sandra Stojiljković Cvetković - Recepti i Kuvar online

Mrvičasta pita sa čokoladom, jedan brz i ukusan slatkiš, koji se pritom lako sprema, i to od sastojaka koje uglavnom svako od nas ima u kući u svako doba.
Obrok Desert
Kuhinja Srpska/Srbijanska
Vreme pripreme 20 minutes
Termicka obrada 40 minutes
Ukupno vreme 1 hour
Broj osoba 10 parčeta

Sastojci

Za testo:

  • 180 grama margarina
  • 100 grama šećera
  • 0,5 kesice praška za pecivo
  • 1 kesica vanilin šećer
  • 1 komad jaje
  • 0, 5 dl mleka
  • 330 grama brašna
  • Za fil:

Za fil:

  • 5 dl mleka
  • 100 grama šećera
  • 2 kesice pudinga od čokolade
  • 70 grama čokolade
  • 50 grama margarina

Uputstvo za pripremu

  1. Mikserom penasto umutiti margarin, šećer, jaje, mleko i vanilin šećer. Umućenoj smesi dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo. Ručno umesiti kompaktno, glatko testo. Umešeno testo staviti u najlon kesu, pa ga odložiti u frižider da miruje nekih sat vremena. U šerpu sipati 4 dl mleka, dodati šećer i pustiti da proključa. Posebno umutiti 1 dl mleka sa pudingom od čokolade, pa sipati u ključalo mleko i kuvati dok se smesa ne zgusne. U topao puding dodati margarin i čokoladu za kuvanje i mešati dok se sve lepo ne otopi i ne dobije ujednačena smesa.
  2. Nakon sat vremena, odstojalo testo podeliti na pola. Jednu polovinu oklagijom istanjiti na debljinu od pola centimetra, a druga polovina ostaje u komadu. Manji pleh ili tepsiju nauljiti i dno i zidove posuti brašnom. Istanjeno testo rasporediti tako da pokrije i dno i stranice tepsije. Preko testa rasporediti fil od čokolade.
  3. Preko fila narendati drugu polovinu odstojalog testa. Peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 35 minuta. Poslužiti uz toplu čokoladu.

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.