Mus od jagoda – Ljiljana Stanković

Mus od jagoda – ukusna letnja poslastica.

Mus od jagoda – Ljiljana Stanković

Mus od jagoda – ukusna letnja poslastica.

Sastojci:

  • 500 g. svežih ili smrznutih jagoda
  • 1 dl. soka od pomorandže
  • 80 g. šećera
  • 3 dl. jogurta
  • 50 g. želatina
  • 1,5 dl slatke pavlake

Priprema:

  1. Jagode oprati (ako su smrznute otopiti ih ), i ispasirati sa sokom od pomoranže i šećerom. U ispasiranu masu dodati jogurt.
  2. Želatin otopiti u malo hladne vode i ostaviti 10min. da odstoji pa ga pomešati sa 5 kašika miksovanih jagoda. Zatim sve sastaviti, lagano izmešati i staviti u frižider da se ohladi.
  3. Za to vreme pavlaku umutiti mikserom i dodati ohlađenoj masi od jagoda.
  4. Služiti dobro ohlađen mus.

Ljijana Stanković

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Mus od jagoda – Ljiljana Stanković

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.