Musaka.
Musaka – Dragica Kovačević – Recepti i Kuvar online
Musaka.
- 1 kg karfiola
- 500 gr brokolija
- 500 gr mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 3 jajeta
- 3 kasike brašna
- 5 dl mleka
- ulje
- so
- biber
- tvrdi sir (po potrebi)
- Karfiol i brokoli dobro oprati, zatim razdvojiti na cvetove i prokuvati u slanoj vodi.
- U činiju penasto umutiti jaja, dodati brašno i mljeko pa sve to sjediniti. U dublji tiganj sa malo ulja proprziti luk predhodno sitno iseckan. Dodati tome meso i pržiti dok ne promeni boju, pa dodati malo soli i malo bibera.
- Vatrostanu posudu politi sa malo ulja pa sipati polovinu brokolija, polovinu karfiola. Zatim dodati prodinstano meso pa poređati preostali karfiol i brokoli.
- Preliti smesom od jaja i narendati sira, zatim peći na 200 stepeni dok ne porumeni.
- P R I J A T N O!
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!