Musaka – Marija Milošević

Musaka – dobar recept!

Musaka, sastojci:

  • 500 g mlevenog mešanog mesa
  • 300 g crnog luka
  • 1,5 kg belog krompira
  • 3 jajeta
  • 3 dl mleka
  • suncokretovo ulje
  • so
  • biber
  • sušeni začini

    Okvirno vreme pripreme 120 minuta.

Musaka - Marija Milošević - Recepti i Kuvar online
Musaka – Marija Milošević – Recepti i Kuvar online

Musaka, priprema:

  • Na ulju pržiti crni luk.
  • Posoliti ga i pobiberiti.
  • Dok se luk prži, pouljiti pleh.
  • Ređati u pleh krompir isečen na kolutove.
  • Kada ste pokrili dno pleha krompirom, začiniti ga solju, biberom i suvim začinom.
  • Iseckati ostatak krompira na kolutove.
  • U upržen luk dodati meso.
  • Dodati sušeni začin i upržiti meso.
  • Uprženo meso staviti u pleh preko krompira.
  • Poređati u pleh ostatak krompira preko mesa.
  • Začiniti sve solju, biberom i suvim začinom.
  • Pokriti folijom.
  • Peći 45 minuta na 220 stepeni C.
  • Umutiti jaja i mleko, začinjeno solju i biberom.
  • Zaliti musaku.
  • Peći bez folije još 40-45 minuta na 220 stepeni C.
  • Prijatno!

Video recept:
https://www.youtube.com/watch?v=iLXkqVR7Xqc

Marija Milošević

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.