Musaka – dobar recept!
Musaka, sastojci:
- 500 g mlevenog mešanog mesa
- 300 g crnog luka
- 1,5 kg belog krompira
- 3 jajeta
- 3 dl mleka
- suncokretovo ulje
- so
- biber
- sušeni začini
Okvirno vreme pripreme 120 minuta.

Musaka, priprema:
- Na ulju pržiti crni luk.
- Posoliti ga i pobiberiti.
- Dok se luk prži, pouljiti pleh.
- Ređati u pleh krompir isečen na kolutove.
- Kada ste pokrili dno pleha krompirom, začiniti ga solju, biberom i suvim začinom.
- Iseckati ostatak krompira na kolutove.
- U upržen luk dodati meso.
- Dodati sušeni začin i upržiti meso.
- Uprženo meso staviti u pleh preko krompira.
- Poređati u pleh ostatak krompira preko mesa.
- Začiniti sve solju, biberom i suvim začinom.
- Pokriti folijom.
- Peći 45 minuta na 220 stepeni C.
- Umutiti jaja i mleko, začinjeno solju i biberom.
- Zaliti musaku.
- Peći bez folije još 40-45 minuta na 220 stepeni C.
- Prijatno!
Video recept:
https://www.youtube.com/watch?v=iLXkqVR7Xqc
Marija Milošević
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!