Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Musaka od boranije – Javorka Filipović

0

Musaka od boranije – Javorka Filipović

Musaka od boranije – malo drugačija musaka.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Musaka od boranije - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Musaka od boranije – Javorka Filipović

Musaka od boranije - malo drugačija musaka.
Vreme pripreme 25 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour 15 minutes
Broj osoba 5 osoba

Sastojci

  • 500 g boranije
  • 300 g mlevene junetine
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 češnja belog luka
  • malo ulja
  • po ukusu biljni začin so i biber
  • malo mirodjije
  • malo aleve paprike

PRELIV:

  • 2 jajeta
  • 200 ml kisele pavlake
  • 100 ml jogurta

Uputstvo za pripremu

  1. Na malo ulja prodinstati sitno iseckanu glavicu crnog luka, dodati meso i sve zajedno prodinstati 15-tak minuta. Začini po ukusu biljnim začinom, solju i biberom.
  2. Boraniju oprati, očistiti i izdinstati je na ulju sa crnim lukom. Dinstati je dok ne odmekne i začiniti po ukusu.Na kraju dodati malo aleve paprike, sitno iseckan beli luk i sve posuti mirodjijom.
  3. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, staviti pola dinstane boranije i rasporediti je po dnu posude.
  4. Preko staviti mleveno meso i završiti sve boranijom.
  5. Umutiti jaja s pavlakom, dodati jogurt i time preliti boraniju pre pečenja.
  6. Musaku peći na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se ne uhvati rumena korica po vrhu.
  7. Musaku služiti uz salatu po izboru.

Beleške

Najbolja je musaka od žute olovka boranije.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.