Musaka od boranije – Javorka Filipović
Musaka od boranije – malo drugačija musaka.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Musaka od boranije – Javorka Filipović
Musaka od boranije – malo drugačija musaka.
- 500 g boranije
- 300 g mlevene junetine
- 2 glavice crnog luka
- 3 češnja belog luka
- malo ulja
- po ukusu biljni začin (so i biber)
- malo mirodjije
- malo aleve paprike
PRELIV:
- 2 jajeta
- 200 ml kisele pavlake
- 100 ml jogurta
- Na malo ulja prodinstati sitno iseckanu glavicu crnog luka, dodati meso i sve zajedno prodinstati 15-tak minuta. Začini po ukusu biljnim začinom, solju i biberom.
- Boraniju oprati, očistiti i izdinstati je na ulju sa crnim lukom. Dinstati je dok ne odmekne i začiniti po ukusu.Na kraju dodati malo aleve paprike, sitno iseckan beli luk i sve posuti mirodjijom.
- Vatrostalnu posudu podmazati uljem, staviti pola dinstane boranije i rasporediti je po dnu posude.
- Preko staviti mleveno meso i završiti sve boranijom.
- Umutiti jaja s pavlakom, dodati jogurt i time preliti boraniju pre pečenja.
- Musaku peći na 200 stepeni oko 30 minuta ili dok se ne uhvati rumena korica po vrhu.
- Musaku služiti uz salatu po izboru.
Najbolja je musaka od žute olovka boranije.