Musaka od krompira i tikvica – ovo je moj način spremanja musake kad je sezona tikvica.
Musaka od krompira i tikvica – Ljiljana Stanković
Musaka od krompira i tikvica – ovo je moj način spremanja musake kad je sezona tikvica.
- 300 g mlevenog mešanog mesa
- 500 g. krompira
- 1 komad tikvica (manja)
- 1 komad crnog luka
- suvog biljnog začina (po ukusu)
- biber
- mleka (malo)
- peršuna (koji list)
- Glavicu crnog luka propržiti na malo masnoće, dodati i meso,so, začin, pobiberiti, i prodinstati dok meso ne bude gotovo .
- U podmazanoj tepsiji redjati krompir i tikvice sečene na krugove i posoljene, pa red mesa, red krompira sa tikvicama, meso i na kraju krompir sa tikvicama.
- Posuti seckanim peršunom i zaliti vodom i mlekom.
- Prokuvati sve to i kad krompir omekša zapeći u rerni na 200C dok jelo ne porumeni.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!