Musaka od povrća – musaka ne mora biti samo sa krompirom i mesom. Možete je pripremiti na razne načine. Pustite mašti na volju i iskombinujete namirnice koje su vam pri ruci.

Musaka od povrća – Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online
Musaka od povrća – musaka ne mora biti samo sa krompirom i mesom. Možete je pripremiti na razne načine. Pustite mašti na volju i iskombinujete namirnice koje su vam pri ruci.
- 1 glavica crnog luka (oko 100 gr)
- 2 komada crvene paprike (oko 200 gr)
- 3 komada šargarepe (oko 300 gr)
- 3 komada krompira (oko 500 gr)
- 1 glavica karfiola (oko 500 gr)
- 5 kašika ulja
- 1 čaša kisele pavlake
- 4 komada jaja
- 1 čaša mleka
- so
- biber
- mešavina začina
- Očišćeno povrće isecite na sitnije komade ili listiće.
- Poređajte u nauljen pleh, sipajte 2 dl vode, prekrijte aluminijumskom folijom i pecite 30 minuta u zagrejanoj rerni na 220 stepeni.
- Sjedinite jaja, pavlaku, mleko i začine.
- Prelijte povrće i pecite bez folije još 15-20 minuta (dok ne porumeni).
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!