Ručak na brzinu – musaka od patlidžana
Musaka od patlidžana -ili mediteranska musaka. Kako god. U pitanju je musaka vrlo jednostavna za pripremu koja nema puno sastojaka. Patlidžan, mocarela, jaja, kapari i paradajz.
Ova musaka se može jesti i topla i hladna. Meni je lepša kada je hladna. Ukoliko ne volite kapare, možete ih eliminisati. Prilikom služenja, musaku možete dekorisati listovima bosiljka ili nane. Preporučujem da je služite sa paradajz salatom.
Sastojci:
- 800 g patlidžana
- 150 g rendane mocarele
- 2 jajeta
- 1 dl soka od paradajza
- po ukusu: so, biber, origano, mrvljeni bosiljak
- po potrebi: čeri paradajz, kapari, ulje i prezle
Priprema:
- Zagrejte rernu na 200 stepeni.
- Pleh prečnika oko 27 cm premažite uljem i pospite prezlama.
- Patlidžan isecite kriške ili kolutove (debljine oko 1 cm) i posolite.
- Poređajte ga u pleh i poprskajte uljem.
- Pecite 15-tak minuta.
- Umutite jaja i sok od paradajza.
- Dodajte rendanu mocarelu i začinite po ukusu.
- Prelijte preko musake, dodajte čeri paradajz i kapare.
- Pecite još 15 minuta.
Ukoliko ne volite kapare, možete ih eliminisati. Prilikom služenja, musaku možete dekorisati listovima bosiljka ili nane. Preporučujem da je služite sa paradajz salatom.
Kristina Gašpar
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!