Musaka od patlidžana kao ručak na brzinu

0

Ručak na brzinu – musaka od patlidžana

Musaka od patlidžana  -ili mediteranska musaka. Kako god. U pitanju je musaka vrlo jednostavna za pripremu koja nema puno sastojaka.  Patlidžan, mocarela, jaja, kapari i paradajz.

Musaka od patlidžana - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online
Musaka od patlidžana – photo by Kristina Gašpar – Recepti i Kuvar online

Ova musaka se može jesti i topla i hladna. Meni je lepša kada je hladna.  Ukoliko ne volite kapare, možete ih eliminisati. Prilikom služenja, musaku možete dekorisati listovima bosiljka ili nane. Preporučujem da je služite sa paradajz salatom.

Sastojci:

  • 800 g patlidžana
  • 150 g rendane mocarele
  • 2 jajeta
  • 1 dl soka od paradajza
  • po ukusu: so, biber, origano, mrvljeni bosiljak
  • po potrebi: čeri paradajz, kapari, ulje i prezle

Priprema:

  • Zagrejte rernu na 200 stepeni.
  • Pleh prečnika oko 27 cm premažite uljem i pospite prezlama.
  • Patlidžan isecite kriške ili kolutove (debljine oko 1 cm) i posolite.
  • Poređajte ga u pleh i poprskajte uljem.
  • Pecite 15-tak minuta.
  • Umutite jaja i sok od paradajza.
  • Dodajte rendanu mocarelu i začinite po ukusu.
  • Prelijte preko musake, dodajte čeri paradajz i kapare.
  • Pecite još 15 minuta.

Ukoliko ne volite kapare, možete ih eliminisati. Prilikom služenja, musaku možete dekorisati listovima bosiljka ili nane. Preporučujem da je služite sa paradajz salatom.

Kristina Gašpar, blog Domaćica za vas >>>

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pročitate sve recepte iz kategorije Jela od ribe, kliknite na link: JELA OD RIBE.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.