Musaka sa bešamelom – malo drugačija ali svakako sočnija musaka sa krompirom.

Musaka sa bešamelom – Ivana Buzurović – Recepti i Kuvar online
Musaka sa bešamelom – malo drugačija ali svakako sočnija musaka sa krompirom.
- 1 kg krompira
- 300 g mlevenog junećeg mesa
- 300 g kačavalja
- 150 ml mleka
- brašno
- 1 glavica crnog luka (manja)
- 2 čena belog luka
- 1 čaša kisela pavlaka
- so
- puter
- ulje
- biber
- Propžiti sitno seckani crni luk, dodati malo soli i onda dodati mleveno meso, pobiberiti po ukusui kad meso porumeni dodati seckani beli luk.
- Skuvati krompir i sačekati da se malo ohladi.
- Dno vatrostalne cinije ili pleha za djuvec podmazati uljem i zatim redjati krompir isečen na kolutove, zatim meso, potom izrendati kačkavalj. Postupak ponavljati sve dok ima mesa i krompira
- Bešamel:
- U manjoj šeripi rastopiti puter zatim dodati kašiku brašna i brzo mešati, čim se brašno sjedini sa puterom dodavati mleko i sve vreme mešati dok sos ne dobije gustinu jogurta. Zatim dodati pavlaku.
- Bešamel preliti preko musake i narendati još malo kačkavalja.
- Musaku peći na 200 C stepeni oko pola sata, odnosno dok ne porumeni.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!