Musaka sa blitvom i belim meso – Slađana Šćekić
Musaka sa blitvom i belim meso – veoma lagano i predivno jelo…ukusno, brzo se sprema…
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Musaka sa blitvom i belim meso – Slađana Šćekić
- Za prvi deo:
- 2 manje glavice crnog luka
- 2 čena belog luka
- 250 g pirinča
- 1 veća šargarepa
- 1 kašičica začina
- 1/2 kašičice bibera
- 1 kašičica mirođije
- Za drugi deo:
- 500 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike začina
- Za treci deo:
- 500 g blitve
- 1 kašičica začina
- Za preliv:
- 3 jajeta
- 2 dl kisele pavlake
- 1 dl mleka
- Belo meso iseći na šnicle izačiniti i propržiti, zatim meso izvaditi na tanjir, a u toj masnoći propržiti iseckani crni i beli luk, dodati i iseckanu šargarepu. Pirinač oprati, skuvati i procediti. Pobiberiti luk i začiniti po ukusu zatim dodati skuvani pirinač. Proprženi luk zajedno sa pirinčem izručiti u djuvecaru odozgo poređati ispržene šnicle.
- Zatim iseckati blitvu i veoma je malo propržiti i začiniti preliti preko mesa, sve preliti sa umućenim jajima mlekom i pavlakom i zapeći na 250 stepeni 15 minuta.
- Kada je musaka zapečena izvaditi i malo prohladiti seći u kocke i služiti.