Musaka sa blitvom i belim meso – Slađana Šćekić

41

Musaka sa blitvom i belim meso – Slađana Šćekić

Musaka sa blitvom i belim meso – veoma lagano i predivno jelo…ukusno, brzo se sprema…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Musaka sa blitvom i belim meso – Slađana Šćekić

  • Za prvi deo:
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 g pirinča
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašičica začina
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica mirođije
  • Za drugi deo:
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike začina
  • Za treci deo:
  • 500 g blitve
  • 1 kašičica začina
  • Za preliv:
  • 3 jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 dl mleka
  1. Belo meso iseći na šnicle izačiniti i propržiti, zatim meso izvaditi na tanjir, a u toj masnoći propržiti iseckani crni i beli luk, dodati i iseckanu šargarepu. Pirinač oprati, skuvati i procediti. Pobiberiti luk i začiniti po ukusu zatim dodati skuvani pirinač. Proprženi luk zajedno sa pirinčem izručiti u djuvecaru odozgo poređati ispržene šnicle.
  2. Zatim iseckati blitvu i veoma je malo propržiti i začiniti preliti preko mesa, sve preliti sa umućenim jajima mlekom i pavlakom i zapeći na 250 stepeni 15 minuta.
  3. Kada je musaka zapečena izvaditi i malo prohladiti seći u kocke i služiti.