Musaka sa blitvom i belim meso – Slađana Šćekić

Musaka sa blitvom i belim meso – Slađana Šćekić

Musaka sa blitvom i belim meso – veoma lagano i predivno jelo…ukusno, brzo se sprema…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Musaka sa blitvom i belim meso – Slađana Šćekić

  • Za prvi deo:
  • 2 manje glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 250 g pirinča
  • 1 veća šargarepa
  • 1 kašičica začina
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1 kašičica mirođije
  • Za drugi deo:
  • 500 g pilećeg belog mesa
  • 2 kašike začina
  • Za treci deo:
  • 500 g blitve
  • 1 kašičica začina
  • Za preliv:
  • 3 jajeta
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 dl mleka
  1. Belo meso iseći na šnicle izačiniti i propržiti, zatim meso izvaditi na tanjir, a u toj masnoći propržiti iseckani crni i beli luk, dodati i iseckanu šargarepu. Pirinač oprati, skuvati i procediti. Pobiberiti luk i začiniti po ukusu zatim dodati skuvani pirinač. Proprženi luk zajedno sa pirinčem izručiti u djuvecaru odozgo poređati ispržene šnicle.
  2. Zatim iseckati blitvu i veoma je malo propržiti i začiniti preliti preko mesa, sve preliti sa umućenim jajima mlekom i pavlakom i zapeći na 250 stepeni 15 minuta.
  3. Kada je musaka zapečena izvaditi i malo prohladiti seći u kocke i služiti.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Musaka sa blitvom i belim meso – Slađana Šćekić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.