Musaka sa kupusom – Ivana Pešić
Musaka sa kupusom – probajte malo drugačiju musaku.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Musaka sa kupusom – Ivana Pešić
- 1 glavica kupusa
- 2 glavice crnog luka
- 300 g sampinjona
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 jajeta
- 1 casa jogurta
- ulje
- so
- biber
- Crni luk sitno iseckati i proprziti na ulju. Kada luk omeksa dodati iseckan kupus,posoliti i pobiberiti po ukusu. Dinstati 15-ak minuta.
- Sampinjone iseci na listice i prziti dok ne uvri tecnost koju su pustile pecurke.Zatim zaciniti po ukusu i dodati pavlaku za kuvanje.
- U vatrostalnu posudu sipati polovinu pripremljenog kupusa, zatim prekriti pecurkama, a preko njih staviti drugu polovinu kupusa. Umutiti jaja i jogurt pa preliti musaku. Peci na 200 stepeni oko 30 minuta.