Musaka sa pilećim šniclama – Slađana Šćekić
Musaka sa pilećim šniclama – musaka sa piletinom i povrćem je predivan obrok koji je ujedno i lagan i veoma ukusan… Napravi se veoma brza a vaši ukućani biće oduševljeni ukusom…
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Musaka sa pilećim šniclama – Slađana Šćekić
- 500 g pileće šnicle
- 500 g pećene paprike
- 500 g krompira
- 100 g kukuruza
- 3 veće šargarepe
- 2 veće glavice crnog luka
- PRELIV:
- 4 jaja
- 200 ml mleka
- Po dnu djuvečare poredjati očišćen i na kolutove isečen krompir, začiniti pa zatim staviti očišćene paprike i njih začiniti.
- Preko paprika staviti šnicle od belog pilećeg mesa malo propržene sa jedne i sa druge strane.
- Preko šnicli staviti propržen crni luk isečen na rebarca zajedno sa šargarepom koju smo isekli na kolutove dodamo i kukuruz. Začiniti sa biberom i začinom.
- Preko musake poređati na trake isečene paprike. Peći 45min. na180.C.
- Pred kraj pečenja musaku preliti sa umućenim jajima i mlekom.