Musaka sa pilećim šniclama – Slađana Šćekić

0

Musaka sa pilećim šniclama – Slađana Šćekić

Musaka sa pilećim šniclama – musaka sa piletinom i povrćem je predivan obrok koji je ujedno i lagan i veoma ukusan… Napravi se veoma brza a vaši ukućani biće oduševljeni ukusom…

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Musaka sa pilećim šniclama - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Musaka sa pilećim šniclama – Slađana Šćekić

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 15 minutes
Ukupno vreme 25 minutes

Sastojci

  • 500 g pileće šnicle
  • 500 g pećene paprike
  • 500 g krompira
  • 100 g kukuruza
  • 3 veće šargarepe
  • 2 veće glavice crnog luka
  • PRELIV:
  • 4 jaja
  • 200 ml mleka

Uputstvo za pripremu

  1. Po dnu djuvečare poredjati očišćen i na kolutove isečen krompir, začiniti pa zatim staviti očišćene paprike i njih začiniti.
  2. Preko paprika staviti šnicle od belog pilećeg mesa malo propržene sa jedne i sa druge strane.
  3. Preko šnicli staviti propržen crni luk isečen na rebarca zajedno sa šargarepom koju smo isekli na kolutove dodamo i kukuruz. Začiniti sa biberom i začinom.
  4. Preko musake poređati na trake isečene paprike. Peći 45min. na180.C.
  5. Pred kraj pečenja musaku preliti sa umućenim jajima i mlekom.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.