Najbolja proja sa sirom – Recepti i Kuvar online

0
996
Najbolja proja sa sirom. Recept, sastojci i opis kako spremiti proju. | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?
Projin hleb - starinska proja - seljačka proja
Vreme potrebno za čitanje: 2 minuta

Najbolja proja sa sirom – Recept za proju je jedan od najtraženijih i najpopularnijih recepata u svakoj domaćoj kuhinji. Mi smo vam pripremili jedan oproban i mnogo puta proveren recept, koji  neskromno nazivamo: Najbolja proja sa sirom. Ako redovno koristite naš portal Recepti i Kuvar online, ovaj recept će vam uvek biti pri ruci, na vašem kompjuteru, mobilnom telefonu ili tabletu, bez nepotrebnog gubljenja vremena za pretragu po starim kuvarima i sveskama.

Naša najbolja proja je objavljena je na portalu WordRecipes EXPO 2015 (English version of corn bread recipe): Serbian Corn Bread with Cheese.

Recepti i Kuvar online na WorldRecipes EXPO 2015
Recepti i Kuvar online na WorldRecipes EXPO 2015

Najbolja proja kao doručak ili večera

Recept za proju je nastao u starim vremenima, i konzumiranje proje (ili kukuruznog hleba) sa raznim dodacima, predstavljao je jedan od osnovnih način prehrane. U svakom slučaju, i kako god da analiziramo i gledamo, proja kao osnovno jelo za doručak ili večeru, predstavlja daleko zdraviji način prehrane od raznih industrijski proizvedenih kašica i muslija.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Proja, kliknite na link: PROJA RECEPT.

Proja sa sirom i kajmakom na srbijanski način

Proja sa čvarcima

Proja sa zeljem ili spanaćem

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

 

Najbolja proja sa sirom – Recepti i Kuvar online

najbolja proja sa sirom recept sastojci i opis kako spremiti proju recepti i kuvar online

Najbolja proja sa sirom – Recept za proju je jedan od najtraženijih i najpopularnijih recepata u svakoj domaćoj kuhinji.

 • 4 komada jaja
 • 400 gr sir (feta, ili sličan)
 • 1 šolja ulje (od 2 dl)
 • 2 šolje jogurta
 • 1 šolja belog pšeničnog brašna
 • 1 šolja kukuruznog brašna
 • 1 šolja palente
 • 1 kesica prašak za pecivo
 • 1 kašičica soli
 1. U sud za mešenje, dodati sve tri vrste brašna (belo pšenično, kukuruzno i palentu). Zatim dodati prašak za pecivo. Kašikom ili špatulom dobro promešati, da se brašno i prašak za pecivo izjednače.
 2. U posebnom sudu umutiti jaja.
 3. U masu brašna dodavati ulje, uz mešanje mikserom na maloj brzini. Kad se masa izjednači, dodati umućena jaja. Dodati so. Nastaviti mešanje mikserom na maloj brzini.
 4. Kad se masa izjednači, dodajte izmrvljeni sir i promešajte kašikom ili špatulom. Ako volite krupnije komade sira u proji, sir izmrvite na veće komade i blago mešajte da se ne usitni previše. Ukoliko želite da proja bude sočnija, predviđenu količinu sira podelite na dve vrste sira: jedna polovina starijeg i masnijeg (kao feta), a druga polovina mlađeg i vlažnijeg. Isprobajte odnose dva sira i nađite odnos koji vama najviše odgovara.
 5. Pripremljenu masu sipajte u dublji pleh sa visokim stranama (što veći pleh – tanja proja, što manji pleh sa visokim stranicama – deblja proja).
 6. Proju peći u zagrejanoj rerni na 200 C, između 20 i 30 minuta (u zavisnosti od debljine).