Najbolja stvar za doručak - BKTV news - printscreen
Najbolja stvar za doručak - BKTV news - printscreen

Naučnici se retko kad slažu oko ishrane, ali kada su jaja u pitanju – složili su se da su ubedljivo najbolja stvar za doručak. Ali, ne bilo kakva jaja, već poširana.

Poširanje jaja znači kuvanje, ali van ljuske. Po pravilu se jaje razbije u vrelu vodu i tako se kuva i, ako ste genije kulinarstva, neće se raspasti u nešto što neodoljivo podseća na toalet papir u WC šolji. Ali, ako ste kao većina ljudi, desiće vam se upravo to.

Zbog toga je trik sa kuvanjem jaja u plastiočnoj foliji toliko genijalan – jer dobijete poširano jaje, ali ono ostaje u komadu!

Najbolja stvar za doručak - BKTV news - printscreen
Najbolja stvar za doručak – BKTV news – printscreen

Sve što treba da uradite jeste da providnu foliju stavite preko šolje pa u nju razlupajte jaje. Foliju zavrnite na vrhu kao što je pokazano u videu i tako kuvajte. Ne brinite, folija može da izdrži visoke temperature u vodi i neće se istopiti.

Kuvajte oko pet minuta, ili duže ako volite da jaja budu tvrđe kuvana.

Prijatno!

Preuzeto sa prijateljskog portala BKTVnews.com.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!