Naučnici se retko kad slažu oko ishrane, ali kada su jaja u pitanju – složili su se da su ubedljivo najbolja stvar za doručak. Ali, ne bilo kakva jaja, već poširana.
Poširanje jaja znači kuvanje, ali van ljuske. Po pravilu se jaje razbije u vrelu vodu i tako se kuva i, ako ste genije kulinarstva, neće se raspasti u nešto što neodoljivo podseća na toalet papir u WC šolji. Ali, ako ste kao većina ljudi, desiće vam se upravo to.
Zbog toga je trik sa kuvanjem jaja u plastiočnoj foliji toliko genijalan – jer dobijete poširano jaje, ali ono ostaje u komadu!
Sve što treba da uradite jeste da providnu foliju stavite preko šolje pa u nju razlupajte jaje. Foliju zavrnite na vrhu kao što je pokazano u videu i tako kuvajte. Ne brinite, folija može da izdrži visoke temperature u vodi i neće se istopiti.
Kuvajte oko pet minuta, ili duže ako volite da jaja budu tvrđe kuvana.
Prijatno!
Preuzeto sa prijateljskog portala BKTVnews.com.
PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?
Pročitajte još:
Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!
Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!