Najbolji recept 1. nedelje januara 2015. je: – Čokoladno-karamel kolač – Slađana Šćekić
Rang lista recepata 1. nedelje januara 2015.:
1 | Čokoladno-karamel kolač – Slađana Šćekić | 201 |
2 | Koh od griza – Ana Vuletić | 174 |
3 | Baklava sa čokoladom – Slađana Šćekić | 155 |
4 | Napolitanka torta – Marija Mirković | 146 |
5 | Pomorandža kocke – Marija Mirković | 137 |
6 | Lenja pita – Kristina Gašpar | 126 |
7 | Domaćicina ređana pita – Kristina Gašpar | 119 |
8 | Domaća supa – Kristina Gašpar | 93 |
9 | Salčići – Željko Aksentijević | 93 |
10 | Celerova salata – Kristina Gašpar | 82 |
11 | Miso supa – osnovni recept – Cvijeta Mesić | 72 |
12 | Marcipan bombonjere – Kristina Gašpar | 68 |
Čokoladno-karamel kolač – Slađana Šćekić
Čokoladno-karamel kolač – veoma se brzo spremi i veoma je ukusan kolač…
Sastojci
- pakovanje medenih korica
- Fil:
- 300 ml mleka + 50 ml mleka
- 3 kašike brašna
- 1 kašika šećera
- Karamel:
- 200 g margarina
- 200 g šećera
- 100 g čokolade
Priprema
Korak 1
Mleko staviti da se kuva a u drugom sudu sastaviti 50 ml mleka sa 3 kašike brašna i jednom kašikom šećera. Skuvati masu da bude gusta kao puding. Skuvani fil ostaviti sa strane dok ne napravimo karamel.
Korak 2
Karamelisati na tihoj vatri 200 g šećera, do zlatne boje – dodati zatim iseckani margarin i sve zajedno mešati oko 2 – 3 minuta.
Korak 3
Zatim karamel u mlazu sipati u skuvani fil i mutiti mikserom da se mase dobro sjedine.
Korak 4
Sastavljeni karamel fil podeliti na dva dela i u jedan deo dodati 100 g čokolade.
Korak 5
Filovati medene korice, crni fil – korica, žuti fil – korica, crni fil – korica i završavamo kolač sa žutim filom. Odozgo može i šlag ili rendana čokolada.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!