Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Najbolji recept 1. nedelje juna 2014.

0

Najbolji recept 1. nedelje juna 2014. je: Meksičke lazanje. Rezultat koji je recept postigao (prilikom poređenja 09.06.2014.) je sledeći: 397 pregleda na Facebook, 1 like na Facebook, i 90 pregleda na www.recepti-kuvar.rs.

Recept za meksičke lazanje

Recept za meksičke lazanje, varijacija recepta za lazanje, na meksički način.

Sastojci

  • testenina za lazanje, nekuvana, 1 pakovanje
  • pileće grudi, oko 1 kg
  • ekstra devičansko maslinovo ulje, 3 kašike
  • aleva paprika, ljuta, 2 kašike
  • kari začin, 2 kašičice
  • crveni luk, 1/2 glavice, iseckan
  • braon pasulj, iz konzerve, oko 500 gr
  • paradajz sos, zaljućen, 100 gr
  • kukuruz šećerac, smrznut, 100 gr
  • čedar sir, rendar, oko 150 gr
  • mladi luk, 2 komada
  • so

 

Priprema

Korak 1

Zagrejte rernu na 200 C.

Korak 2

Pileće meso isecite na manje komade i ubacite u blender za seckanje. Procesirajte nekoliko puta, dok meso ne bude samleveno.

Korak 3

Zagrejte tiganj na srednju temperaturu. Dodajte 2 kašike maslinovog ulja. Dodajte pileće meso, alevu papriku, kari i crveni luk. Pržite 5 minuta, dok meso ne dobije braon boju. Dodajte sok od paradajza, kukuruz i braon pasulj. Dinstati oko 3 minuta. Posoliti po ukusu.

Korak 4

Sud za pečenje podmažite sa 1 kašikom maslinovog ulja. Lazanje slažite sledećim redom: masa mesa, testenina, sir, pa ponavljati. Peći 15 minuta dok sir ne potamni i dobije mehuriće po površini.

Korak 5

Lazanje služiti tople na velikom tanjiru. Mladi luk iseckati i ukrasiti lazanje odozgo.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.