Najbolji recept 1. nedelje oktobra 2014.

21

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

Najbolji recept 1. nedelje oktobra 2014. je: Sok od limunaSandra Avtovska.

Rang lista recepata 1. nedelje oktobra 2014:

Broj pregleda, objavljenih recepata na sajtu www.recepti-kuvar.rs (prilikom pregleda 14.10.2014.):

1 Sok od limuna – Sandra Avtovska 102
2 Tart sa šljivama i jabukama – Marija Mirković 53
3 Austrijska čorba od bundeve (Kürbiscremesuppe) – Recepti & Kuvar 31
4 Đuveč od boranije – Recepti & Kuvar 31
5 Kolač sa malinama – Recepti & Kuvar 28
6 Čoko kolač sa kruškama – Marija Mirković 26
7 PIZZA PITA – Sandra Avtovska 26
8 Cherry Tomato Pizza Margherita – Recepti & Kuvar 21
9 Teleća džigerica sa sirom i jajima – Recepti & Kuvar 11

Sok od limuna – Sandra Avtovska

Sok od limuna – I ukus i miris ;-)

Sok od limuna - Sandra Avtovska
Sok od limuna – Sandra Avtovska

Sastojci

  • 500 gr limuna (otprilike 5 kom)
  • 1,5 kg sećera
  • 2 l vode
  • 4 kesice limuntusa

Priprema

Korak 1

Svaki limun dobro oprati i odstraniti mu peteljkice, tj. oba kraja. Sa sve korom ga izblendirati.

Korak 2

U dublju serpu (zapremine do 5 l) staviti izblendiran limun, vodu, secer i limuntus. Promesati i poklopiti.

Korak 3

Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 24 sata, uz povremeno mesanje, da bi se secer rastopio.

Korak 4

Posle 24h sok procediti kroz cedku ili gazu (jednom ili dva puta u zavisnosti da li zelite sok sa pulpom ili bistar). Sipati sok u staklene flase ili tegle i dobro zatvoriti. Staviti u frizider.

Korak 5

Sok od limuna konzumirati sa vodom, u razmeri po zelji (otprilike 1/3 soka od limuna i 2/3 vode). Sluziti hladan.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Dobijajte najnovije informacije direktno na vaš uređaj u realnom vremenu, prijavite se odmah!

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More