Najbolji recept 1. nedelje oktobra 2014.

Najbolji recept 1. nedelje oktobra 2014. je: Sok od limuna – Sandra Avtovska.

Rang lista recepata 1. nedelje oktobra 2014:

Broj pregleda, objavljenih recepata na sajtu www.recepti-kuvar.rs (prilikom pregleda 14.10.2014.):

1Sok od limuna – Sandra Avtovska102
2Tart sa šljivama i jabukama – Marija Mirković53
3Austrijska čorba od bundeve (Kürbiscremesuppe) – Recepti & Kuvar31
4Đuveč od boranije – Recepti & Kuvar31
5Kolač sa malinama – Recepti & Kuvar28
6Čoko kolač sa kruškama – Marija Mirković26
7PIZZA PITA – Sandra Avtovska26
8Cherry Tomato Pizza Margherita – Recepti & Kuvar21
9Teleća džigerica sa sirom i jajima – Recepti & Kuvar11

Sok od limuna – Sandra Avtovska

Sok od limuna – I ukus i miris.

Sok od limuna - Sandra Avtovska
Sok od limuna – Sandra Avtovska

Sastojci

  • 500 gr limuna (otprilike 5 kom)
  • 1,5 kg sećera
  • 2 l vode
  • 4 kesice limuntusa

Priprema

Korak 1

Svaki limun dobro oprati i odstraniti mu peteljkice, tj. oba kraja. Sa sve korom ga izblendirati.

Korak 2

U dublju serpu (zapremine do 5 l) staviti izblendiran limun, vodu, secer i limuntus. Promesati i poklopiti.

Korak 3

Ostaviti da odstoji na sobnoj temperaturi 24 sata, uz povremeno mesanje, da bi se secer rastopio.

Korak 4

Posle 24h sok procediti kroz cedku ili gazu (jednom ili dva puta u zavisnosti da li zelite sok sa pulpom ili bistar). Sipati sok u staklene flase ili tegle i dobro zatvoriti. Staviti u frizider.

Korak 5

Sok od limuna konzumirati sa vodom, u razmeri po zelji (otprilike 1/3 soka od limuna i 2/3 vode). Sluziti hladan.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept 1. nedelje oktobra 2014.

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.