Najbolji recept 2. nedelje avgusta 2014. je: Grilijaš torta. Rezultat koji je recept postigao (prilikom poređenja 18.08.2014.) je sledeći: 695 pregleda na Facebook, 7 like na Facebook, 20 interakcija na Facebook, i 90 pregleda na www.recepti-kuvar.rs
Grilijaš torta recept
Grilijaš torta recept – stari, domaći recept za Grilijaš čokoladnu tortu. Više puta isproban i proveren…
Sastojci
- kore:
- šećer, 150 gr
- orasi, jezgro, 300 gr
- jaja, 12 komada
- šećer, 10 kašika
- brašno, 2 kašike
- fil:
- jaja, 4 komada
- šećer, 4 kašike
- voda, 2 kašike
- čokolada, 200 gr
- margarin, 125 gr
- buter, 125 gr
Priprema
Korak 1
U posudi zagrejati 150 gr šećera i sačekati da se karamelizira. Nakon karameliziranja šećera, u masu dodati orahe. Promešati orahe, da se sjedine sa istopljenim i karamelizovanim šećerom. Uzeti jedan veći tanjir, koji je ohlađen i pokvašen hladnom vodom. U pokvašeni tanjir izručiti masu, i ostaviti da se ohladi.
Korak 2
Kada se masa ohladi, samleti u je u blenderu.
Korak 3
U posudi za mešenje, umutiti 12 jaja, sa 10 kašika šećera, i kad se masa sjedini, dodati samlevenu masu oraha i karamelizovanog šećera. Dodati još 2 kašike brašna i dobro izmešati. Masu dodati u podmazanu šerpu od 5 litara i peći. Kad je masa za kore ispečena, iseći je uzdužno na 3 kore, i spremiti za filovanje.
Korak 4
Priprema fila: umutiti dobro sve sastojke za fil. Kuvati na pari, dok se masa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi. U ohlađen fil, mikserom umutiti margarin i buter. Dobijenom masom isfilovati kore.
Korak 5
Pre serviranja, tortu dobro ohladiti.
Pročitajte još:
Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!