Najbolji recept 2. nedelje decembra 2014.

Najbolji recept 2. nedelje decembra 2014. je: Kakao-med kolač (posno)Slađana Šćekić

Rang lista recepata 2. nedelje novembra 2014. (prvih 10):

 

1Kakao-med kolač (posno) – Slađana Šćekić424
2Vanila keksići – Slađana Šćekić367
3Šampita – brza i provereno dobra – Ana Vuletić313
4Medenjaci – Marina Ignjatović225
5Čorba sa greškom – Kristina Gašpar166
6Lazanje sa mesom / Bolonjeze – Ana Vuletić157
7Čokoladni cupcakes – Kristina Gašpar139
8Božićni kolačići – Kristina Gašpar135
9Grčka halva po receptu Aggelosa Ypokamisasa – Kristina Gašpar132
10Novogodišnji mix torta – Kristina Gašpar127

KAKAO-MED KOLAČ (posno) – Slađana Šćekić

Kakao-med kolač – postan kolač veoma lep i veoma ukusan….

Kakao-med kolač - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online

Sastojci

  • 150 ml vode
  • 50 ml ulja
  • 1 kašičica kvasca
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 kašičica šećera
  • 300 gr brašna
  • Fil:
  • 2 kašike meda
  • 3 kašike šećera
  • 1 kašika ruma
  • 10 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo
  • 1 dl ulja
  • 1,5 dl kisele vode
  • 2 kašike kakaoa
  • 1/2 kašičice sode bikarbone
  • 4 kašike džema (kajsija)
  • 4 kašike oraha (mlevenih)

Priprema

Korak 1

Zamesiti testo od datih namirnica i ostaviti testo 10min.da odstoji.Zatim testo dobro premesiti i podeliti ga na dva jednaka dela.

Korak 2

Razviti prvi deo testa i staviti ga u namašćenu tepsiju premazati testo sa 2 kašike džema i dve kašike fila(bez sode bikarbona). Preko fila staviti drugu razvijenu koru i nju namazati sa dve kašike džema i odozgo staviti ceo fil(i staviti sodu bikarbona). Kolač peći na 180.C oko 25 min.

Korak 3

Ispečen kolač premazati u tankom sloju sa džemom pa odozgo staviti mlevene orahe.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept 2. nedelje decembra 2014.

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.