Najbolji recept 2. nedelje decembra 2014. je: Kakao-med kolač (posno) – Slađana Šćekić
Rang lista recepata 2. nedelje novembra 2014. (prvih 10):
1 | Kakao-med kolač (posno) – Slađana Šćekić | 424 |
2 | Vanila keksići – Slađana Šćekić | 367 |
3 | Šampita – brza i provereno dobra – Ana Vuletić | 313 |
4 | Medenjaci – Marina Ignjatović | 225 |
5 | Čorba sa greškom – Kristina Gašpar | 166 |
6 | Lazanje sa mesom / Bolonjeze – Ana Vuletić | 157 |
7 | Čokoladni cupcakes – Kristina Gašpar | 139 |
8 | Božićni kolačići – Kristina Gašpar | 135 |
9 | Grčka halva po receptu Aggelosa Ypokamisasa – Kristina Gašpar | 132 |
10 | Novogodišnji mix torta – Kristina Gašpar | 127 |
KAKAO-MED KOLAČ (posno) – Slađana Šćekić
Kakao-med kolač – postan kolač veoma lep i veoma ukusan….
Sastojci
- 150 ml vode
- 50 ml ulja
- 1 kašičica kvasca
- 1/2 praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 300 gr brašna
- Fil:
- 2 kašike meda
- 3 kašike šećera
- 1 kašika ruma
- 10 kašika brašna
- 1/2 praška za pecivo
- 1 dl ulja
- 1,5 dl kisele vode
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- 4 kašike džema (kajsija)
- 4 kašike oraha (mlevenih)
Priprema
Korak 1
Zamesiti testo od datih namirnica i ostaviti testo 10min.da odstoji.Zatim testo dobro premesiti i podeliti ga na dva jednaka dela.
Korak 2
Razviti prvi deo testa i staviti ga u namašćenu tepsiju premazati testo sa 2 kašike džema i dve kašike fila(bez sode bikarbona). Preko fila staviti drugu razvijenu koru i nju namazati sa dve kašike džema i odozgo staviti ceo fil(i staviti sodu bikarbona). Kolač peći na 180.C oko 25 min.
Korak 3
Ispečen kolač premazati u tankom sloju sa džemom pa odozgo staviti mlevene orahe.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!