Najbolji recept 2. nedelje marta 2015. je: Pita od kukuruznih kora sa koprivom – Snežana Kitanović
Žiri, čiji je predsednik Zoran Modli, odlučio je da je najbolji recept 2. nedelje februara: Pita od kukuruznih kora sa koprivom, naše saradnice Snežane Kitanović |
---|
Pita od kukuruznih kora sa koprivom – Snežana Kitanović
Pita od kukuruznih kora sa koprivom – kopriva je riznica zdravlja i vitamina, toplo preporučujem.
Sastojci
- 1/2 kg. kukuruznih kora za pitu
- 4 jaja
- šoljica jogurta
- 300 gr. sira
- 3 struka mladog belog luka
- pola šoljice ulja
- vrhovi mlade koprive
Uputstva
- U ključalu vodu staviti koprivu kvati je 3-4 minuta, ocediti ocediti i sitno iseckati.
- Umutiti smesu od jaja, sira i jogurta, dodati koprivu, seckani beli luk i njome filovati kore i to na sledeći način.
- Kukuruzne kore, zbog debljine, preseći na pola.
- Svaku polovinu poprskati sa malo ulja, saviti na pola i naneti fil .
- Savijati je naizmenično u trougao celom dužinom, pa ređati u pleh.
- Trouglove premazati umućenim žumancem i peći 20-25min. na 200C.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!