Najbolji recept 2. nedelje oktobra 2014.

Najbolji recept 2. nedelje oktobra 2014. je: Brza baklavaRecepti & Kuvar

Rang lista recepata 2. nedelje oktobra 2014:

Broj pregleda, objavljenih recepata na sajtu www.recepti-kuvar.rs (prilikom pregleda 22.10.2014.):

1Brza baklava – Recepti & Kuvar65
2Panirana piletina – Ivana Pešić64
3Zapečene kriške – Ivana Pešić60
4Kocke sa šunkom – Ivana Pešić49
5Krompir s pirinčem i šunkom – Ivana Pešić47
6Cvet viršle – Ivana Pešić38
7Čokoladni kolači – Recepti & Kuvar25

 Brza baklava – Recepti & Kuvar

Brza baklava – ukusan kolač, varijacija recepta za baklavu, ali, bez kora. Isproban više puta.

Brza baklava - Recepti i Kuvar online
Brza baklava – Recepti i Kuvar online

Sastojci

  • orasi, mleveni, 100 gr
  • suvo grožđe, 100 gr
  • mleko, 5 šoljica
  • ulje, 3 šoljice
  • brašno, 3 šoljice
  • griz, 3 šoljice
  • prašak za pecivo, 1/2 kesice
  • buter
  • Sirup:
  • šećer, 500 gr
  • voda, 1/2 litra
  • sok od jednog limuna

Priprema

Korak 1

U posude za mešenje, izmešati sve sastojke, da masa bude jedinstvena.

Korak 2

Zagrejati rernu na 180 C stepeni.

Korak 3

Pleh za pečenje podmazati buterom. Masu naliti u pleh za pečenje. Odozgo posuti brašnom.

Korak 4

Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju. Iseći na željeni oblik

Korak 5

Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna.

Korak 6

Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća – ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept 2. nedelje oktobra 2014.

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.