Najbolji recept 2. nedelje oktobra 2014. je: Brza baklava – Recepti & Kuvar
Rang lista recepata 2. nedelje oktobra 2014:
Broj pregleda, objavljenih recepata na sajtu www.recepti-kuvar.rs (prilikom pregleda 22.10.2014.):
1 | Brza baklava – Recepti & Kuvar | 65 |
2 | Panirana piletina – Ivana Pešić | 64 |
3 | Zapečene kriške – Ivana Pešić | 60 |
4 | Kocke sa šunkom – Ivana Pešić | 49 |
5 | Krompir s pirinčem i šunkom – Ivana Pešić | 47 |
6 | Cvet viršle – Ivana Pešić | 38 |
7 | Čokoladni kolači – Recepti & Kuvar | 25 |
Brza baklava – Recepti & Kuvar
Brza baklava – ukusan kolač, varijacija recepta za baklavu, ali, bez kora. Isproban više puta.

Sastojci
- orasi, mleveni, 100 gr
- suvo grožđe, 100 gr
- mleko, 5 šoljica
- ulje, 3 šoljice
- brašno, 3 šoljice
- griz, 3 šoljice
- prašak za pecivo, 1/2 kesice
- buter
- Sirup:
- šećer, 500 gr
- voda, 1/2 litra
- sok od jednog limuna
Priprema
Korak 1
U posude za mešenje, izmešati sve sastojke, da masa bude jedinstvena.
Korak 2
Zagrejati rernu na 180 C stepeni.
Korak 3
Pleh za pečenje podmazati buterom. Masu naliti u pleh za pečenje. Odozgo posuti brašnom.
Korak 4
Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju. Iseći na željeni oblik
Korak 5
Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna.
Korak 6
Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća – ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.
Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!