Najbolji recept 3. nedelje januara 2015.

Najbolji recept 3. nedelje januara 2015. je:  – „Sirova“ salata – Kristina Gašpar

 Toni-Radic-logo-pngŽiri, čiji je predsednik kreativno inovativni kuvar Toni Radić, odlučio je da je najbolji recept 3. nedelje januara: „Sirova“ salata, naše saradnice Kristine Gašpar.

 „Sirova“ salata – Kristina Gašpar

Sirova salata - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

„Sirova“ salata – obožavam salate, a posebno one koje se brzo pripremaju.

Kao i za većinu hrane koju pripremam, ne koristim recepte, već reagujem u trenutku. Kupila sam lepu, pravu domaću, šargarepu, nar, peršunov list, celer sam imala… I eto, na brzinu napravih ovu salaticu.

Sastojci

  • 100 g rendane šargarepe
  • 100 g rendanog celera
  • 1/2 šake seckanog peršunovog lista
  • 2 kašike jestivog dela nara
  • 1 kašičica balsamico sirćeta

Priprema

Korak 1

Sjediniti sve sastojke i dobro izmešati. I to je to!

Korak 2

U ovu salatu ne dodajem ni so ni ulje. Morate priznati da salata uopšte nije zahtevna, ne traži ni so ni ulje, niti bilo kakve druge dodatke, a ukusna je.

Korak 3

Umesto balsamico sirćeta, možete dodati sok od limuna i narandže.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept 3. nedelje januara 2015.

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.