Najbolji recept 3. nedelje novembra 2014. je: Baklava sa pudingom i orasima – Zuzana Grnja
Rang lista recepata 3. nedelje novembra 2014:
Broj poseta svim objavljenim receptima na sajtu www.recepti-kuvar.rs za treću nedelju novembra 2014. (prilikom pregleda 25.11.2014.):
1 | Baklava sa pudingom i orasima – Zuzana Grnja | 120 |
2 | Kolač sa džemom – Slađana Šćekić | 116 |
3 | Šampinjoni na pirinču – Ivana Pešić | 115 |
4 | Anđeoske suze – Ivana Pešić | 70 |
5 | Praline sa višnjevačom – Slađana Šćekić | 68 |
6 | Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja | 61 |
7 | Piletina u smokingu – Ivana Pešić | 54 |
8 | Paprikaš od graška i mladog krompira – Ivana Pešić | 52 |
9 | Šnicle u pavlaci sa lovačkim sosom – Ivana Pešić | 51 |
10 | Čoko žele rolat – Ivana Pešić | 50 |
11 | Šarene šerbet kiflice – Zuzana Grnja | 50 |
12 | Krompir u foliji – Ivana Pešić | 48 |
13 | Uštipci od tikvica – Ivana Pešić | 39 |
14 | Štrudlice sa džemom – Ivana Pešić | 37 |
15 | Pogačice sa čvarcima – Zuzana Grnja | 36 |
16 | Jogurt salata – Ivana Pešić | 34 |
17 | Batačići bafalo – Ivana Pešić | 33 |
18 | Tufahije – Ivana Pešić | 32 |
19 | Torteline sa pečurkama – Ivana Pešić | 16 |
Baklava sa pudingom i orasima – Zuzana Grnja
Baklava sa pudingom i orasima – ukusna baklava i brzo se sprema.
Sastojci
- 3 pudinga od vanile
- 200 gr mlevenih oraha
- 1 litar mleka
- šećer po ukusu
- 4 jajeta
- 1 dl ulja
- 1/2 kg kora za baklavu
- Sirup za preliv:
- 1/2 kg šećera
- 4 dl vode
Priprema
Korak 1
Skuvati puding s mlekom i zasladiti ga po ukusu. Ostaviti da se prohladi.
Korak 2
Umutiti jaja sa 4 kasike secera i dodati ulje.
Korak 3
Pet kora redjati jednu preko druge i svaku premazati umucenim jajima. Na petu koru po duzoj ivici staviti 3-4 kasike pudinga, posuti mlevenim orasima i uviti u rolat.
Korak 4
Od svih kora moze se napraviti 3 rolata, zavisno od debljine kora. Nekada bude i 4 rolata, ako su kore izuzetno tanke.
Korak 5
Rolate peci na 200 stepeni oko 15-20 min. pazeci da se ne prepeku. Trebalo bi samo da se zazute.
Korak 6
Pecenu baklavu ostaviti da se ohladi.
Korak 7
Napraviti serbet od secera i vode. Od tacke kljucanja treba da vri jos 3-4 minuta. Preliti preko baklave i ostaviti da se ohladi.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!