Najbolji recept 3. nedelje novembra 2014.

Najbolji recept 3. nedelje novembra 2014. je: Baklava sa pudingom i orasima – Zuzana Grnja

Rang lista recepata 3. nedelje novembra 2014:

Broj poseta svim objavljenim receptima na sajtu www.recepti-kuvar.rs za treću nedelju novembra 2014. (prilikom pregleda 25.11.2014.):

1Baklava sa pudingom i orasima – Zuzana Grnja120
2Kolač sa džemom – Slađana Šćekić116
3Šampinjoni na pirinču – Ivana Pešić115
4Anđeoske suze – Ivana Pešić70
5Praline sa višnjevačom – Slađana Šćekić68
6Tajlandske ćufte of oslića – Zuzana Grnja61
7Piletina u smokingu – Ivana Pešić54
8Paprikaš od graška i mladog krompira – Ivana Pešić52
9Šnicle u pavlaci sa lovačkim sosom – Ivana Pešić51
10Čoko žele rolat – Ivana Pešić50
11Šarene šerbet kiflice – Zuzana Grnja50
12Krompir u foliji – Ivana Pešić48
13Uštipci od tikvica – Ivana Pešić39
14Štrudlice sa džemom – Ivana Pešić37
15Pogačice sa čvarcima – Zuzana Grnja36
16Jogurt salata – Ivana Pešić34
17Batačići bafalo – Ivana Pešić33
18Tufahije – Ivana Pešić32
19Torteline sa pečurkama – Ivana Pešić16

Baklava sa pudingom i orasima – Zuzana Grnja

Baklava sa pudingom i orasima – ukusna baklava i brzo se sprema.

Baklava sa pudingom i orasima - Zuzana Grnja - Recepti i Kuvar online
Baklava sa pudingom i orasima – Zuzana Grnja – Recepti i Kuvar online

Sastojci

  • 3 pudinga od vanile
  • 200 gr mlevenih oraha
  • 1 litar mleka
  • šećer po ukusu
  • 4 jajeta
  • 1 dl ulja
  • 1/2 kg kora za baklavu
  • Sirup za preliv:
  • 1/2 kg šećera
  • 4 dl vode

Priprema

Korak 1

Skuvati puding s mlekom i zasladiti ga po ukusu. Ostaviti da se prohladi.

Korak 2

Umutiti jaja sa 4 kasike secera i dodati ulje.

Korak 3

Pet kora redjati jednu preko druge i svaku premazati umucenim jajima. Na petu koru po duzoj ivici staviti 3-4 kasike pudinga, posuti mlevenim orasima i uviti u rolat.

Korak 4

Od svih kora moze se napraviti 3 rolata, zavisno od debljine kora. Nekada bude i 4 rolata, ako su kore izuzetno tanke.

Korak 5

Rolate peci na 200 stepeni oko 15-20 min. pazeci da se ne prepeku. Trebalo bi samo da se zazute.

Korak 6

Pecenu baklavu ostaviti da se ohladi.

Korak 7

Napraviti serbet od secera i vode. Od tacke kljucanja treba da vri jos 3-4 minuta. Preliti preko baklave i ostaviti da se ohladi.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept 3. nedelje novembra 2014.

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.