Najbolji recept 3. nedelje septembra 2014. je: Bakin grašak – Ivana Buzurović.
Rang lista recepata 3. nedelje septembra 2014:
Broj pregleda, objavljenih recepata na sajtu www.recepti-kuvar.rs (prilikom pregleda 22.09.2014.):
1 | Bakin grašak – Ivana Buzurović | 89 |
2 | Pileća krilca sa medom – Ivana Buzurović | 58 |
3 | Tulumbe recept – Recepti & Kuvar | 56 |
4 | Torta Japanski vetar – Ljijana Buzurović | 40 |
5 | Tart od jabuka – Miloš Petrović | 34 |
6 | Kornet pogača – Ivana Pešić | 32 |
7 | Sendvič sa tunjevinom – Ivana Buzurović | 31 |
8 | Argentinska piletina – Ivana Pešić | 28 |
9 | Grenadir marš – Ivana Pešić | 28 |
10 | Brza pica bez testa – Ivana Pešić | 27 |
11 | Paprikaš od bukovača – Ivana Pešić | 23 |
12 | Pužići sa džemom – Ivana Pešić | 23 |
13 | Pohovana soja – Ivana Pešić | 20 |
14 | Keksići sa šarenim mrvicama – Ivana Pešić | 20 |
15 | Šarena salata – Ivana Pešić | 16 |
Bakin grašak – Ivana Buzurović
Bakin grašak – pravi ručak, ručak, koji smo svi jeli sa svojim ukućanima i koji asocira na detinjstvo. Ovom receptu i još mnogo drugih me je naučila baka.
Sastojci
- Pakovanje graška
- Glavica crnog luka
- Dva čena belog luka
- 1 manji krompir
- So, biber
- Mirodjija
- ulje
- 350g junećeg mesa
Priprema
Korak 1
Iseckajte glavicu crnog luka i prodnistajte na ulju i ubacite meso iseckano na kockice i dinstajte dok ne omekša.
Korak 2
Ubacite grašak i krompir, koji ste iseckali na sitne kockice, pa par minuta ga prodinstajte sa mesom. Začinite po ukusu i ubacite mirodjiju ( najbolja bi bila sveža, ali može i sušena)
Korak 3
Nalijte vodom, tako da prekrijete grašak i kuvajte dok grašak ne bude kuvan. Sitno iscekani beli luk ubacite 10 minuta pre nego što isključite ringlu. Gustinu napravite po ukusu u zavisnosti da li volite čorbastije, ili ne. Grašak služite sa sezonskom salatom.