Najbolji recept 3. nedelje septembra 2014.

Najbolji recept 3. nedelje septembra 2014. je: Bakin grašakIvana Buzurović.

Rang lista recepata 3. nedelje septembra 2014:

Broj pregleda, objavljenih recepata na sajtu www.recepti-kuvar.rs (prilikom pregleda 22.09.2014.):

1Bakin grašak – Ivana Buzurović89
2Pileća krilca sa medom – Ivana Buzurović58
3Tulumbe recept – Recepti & Kuvar56
4Torta Japanski vetar – Ljijana Buzurović40
5Tart od jabuka – Miloš Petrović34
6Kornet pogača – Ivana Pešić32
7Sendvič sa tunjevinom – Ivana Buzurović31
8Argentinska piletina – Ivana Pešić28
9Grenadir marš – Ivana Pešić28
10Brza pica bez testa – Ivana Pešić27
11Paprikaš od bukovača – Ivana Pešić23
12Pužići sa džemom – Ivana Pešić23
13Pohovana soja – Ivana Pešić20
14Keksići sa šarenim mrvicama – Ivana Pešić20
15Šarena salata – Ivana Pešić16

 

Bakin grašak – Ivana Buzurović

Bakin grašak – pravi ručak, ručak, koji smo svi jeli sa svojim ukućanima i koji asocira na detinjstvo. Ovom receptu i još mnogo drugih me je naučila baka.

Bakin grašak - Ivana Buzurović
Bakin grašak – Ivana Buzurović

Sastojci

  • Pakovanje graška
  • Glavica crnog luka
  • Dva čena belog luka
  • 1 manji krompir
  • So, biber
  • Mirodjija
  • ulje
  • 350g junećeg mesa

Priprema

Korak 1

Iseckajte glavicu crnog luka i prodnistajte na ulju i ubacite meso iseckano na kockice i dinstajte dok ne omekša.

Korak 2

Ubacite grašak i krompir, koji ste iseckali na sitne kockice, pa par minuta ga prodinstajte sa mesom. Začinite po ukusu i ubacite mirodjiju ( najbolja bi bila sveža, ali može i sušena)

Korak 3

Nalijte vodom, tako da prekrijete grašak i kuvajte dok grašak ne bude kuvan. Sitno iscekani beli luk ubacite 10 minuta pre nego što isključite ringlu. Gustinu napravite po ukusu u zavisnosti da li volite čorbastije, ili ne. Grašak služite sa sezonskom salatom.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept 3. nedelje septembra 2014.

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.