Najbolji recept 4. nedelje avgusta 2014.

Najbolji recept 4. nedelje avgusta 2014. je: Najsočnija čokoladna torta za 12 osoba ili jedno slomljeno srceMarijana Jordanov.

Rang lista recepata 4. nedelje avgusta 2014:

Broj pregleda, objavljenih recepata na sajtu www.recepti-kuvar.rs (prilikom pregleda 03.09.2014.):

1Najsočnija čokoladna torta za 12 osoba ili jedno slomljeno srce – Marijana Jordanov104
2Posni kolači – Marijana Budimirović99
3Trouglovi sa jabukama – Marijana Budimirović43
4Kuvani đevreci – Recepti & Kuvar36
5Makarone sa kupusom – Marija Mirković35
6Keks – Marijana Budimirović33
7Punjene loptice od pirinča – Marija Mirković29
8Gurmanske šnite – Sandra Stojiljković Cvetković25
9Domaći čoko keksići – Sandra Stojiljković Cvetković19
10Pizza tuna – Sandra Stojiljković Cvetković14
11Sunce pita sa spanaćem – Marija Mirković10
12Kiflice sa tunjevinom – Sandra Stojiljković Cvetković4

Najsočnija čokoladna torta za 12 osoba ili jedno slomljeno srce – Marijana Jordanov

Najsočnija čokoladna torta za 12 osoba ili jedno slomljeno srce.

čokoladna torta - Marija Jordanov
čokoladna torta – Marija Jordanov

Sastojci

  • Torta:
  • 2 šolje brašna tipa 400
  • 3/4 šolje kvalitetnog kakao praha bez šećera
  • 2 šolje šećera
  • 1 kk soli
  • 1 1/2 kk sode bikarbone
  • 2 kk praška za pecivo
  • 1 kk nescafe
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 jaja
  • 1 šolja mleka
  • 2 kk vanila ekstrakta
  • 1 šolja kipuće vode
  • GLAZURA:
  • 340 gr čokolade sa 70% kakaoa
  • 220 gr neslanog putera
  • 1/4 šolje neslađenog kakao praha
  • 1/2 šolje šećera u prahu
  • 1 kk soli
  • 1/4 šolje umućene slatke pavlake

Priprema

Korak 1

TORTA: Zagrejte rernu na 180 C stepeni. Podmažite 2 kalupa veličine 22 cm sa puterom i pospite ih sa malo brašna. Stavite brašno, šećer, kako prah, so, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i nescafe prah u veliku posudu i dobro promešajte. Dodajte mleko, ulje, prethodno umućena jaja, vanila ekstrakt u suve sastojke i umutite mikserom na srednjoj brzini dok se svi sastojci ne sjedine. Smanjite brzinu na minimalnu i pažljivo dodajte kipuću vodu. Zatim povećajte brzinu miksera na najveću i mutite oko minute da biste ubacili vazduh u smesu. Podelite smesu u kalupe i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 30-35 minuta odnosno dok čačkalica kojom ste proboli sredinu torte ne izađe suva. Kada izvadite torte iz rerne, ostavite 10 minuta da se ohlade, izvadite ih iz kalupa i dozvolite da se ohlade do sobne temperature. Namažite vrh jedne torte glazurom i stavite drugu koru preko, a zatim ostatak glazure premažite preko cele torte.

Korak 2

GLAZURA: Istopite čokoladu i puter na pari. U zasebnoj posudi pomešajte kakao prah, so i šećer u prahu. Polako dodajte istopljenu čokoladu sa puterom i prethodno umučenu slatku pavlaku u suve sastojke i mutite največom brzinom oko 2 minuta. Glazuru možete napraviti i do 2 dana unapred, čuvajući je u zatvorenoj posudi u frižideru. Kada vam zatreba, na sobnoj temperaturi je mutite oko 2 minuta.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept 4. nedelje avgusta 2014.

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.