Božićni kolači - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Najbolji recept 4. nedelje decembra 2014.

Višenamenski Super Secko 14 u 1

0 out of 5

😢 Zaboravite Na Frustracije i Osećaj Nemoći u Kuhinji Svakog dana, kada uzmete u ruke vaš zastareli secko s tupim noževima, postavljate li sebi pitanje zašto je svaka priprema obroka postala izazov? Koliko puta ste poželeli da se rešite teškog i neefikasnog seckanja koje vam uzima dragoceno vreme? Da li osećate frustraciju svaki put kad morate ponovo da seckate povrće, i osećaj nemoći dok koristite zastarele tupe noževe? Razmišljate li o tome kako da izbegnete nered, teško održavanje i neprekidno gubljenje vremena koje postaju vaši stalni saputnici u kuhinji? Vaša kuhinja bi trebala biti mesto radosti i inspiracije - umesto toga, suočavate se s izvorom neprijatnosti svaki dan. Da li je došlo vreme da preokrenete tu frustraciju i osetite pravo zadovoljstvo svaki put kada pripremate obrok?🌟 NUDIMO VAM REŠENJE: Višenamenski Super Secko 14 u 1 - Kulinarsko ČudoU moru kuhinjskih alata, naš Višenamenski Super Secko izdvaja se kao nesporno rešenje vaših svakodnevnih kulinarskih izazova, obećavajući ne samo efikasnost, već i emotivno iskustvo u kuhinji. Zamislite trenutak kada bez napora sečete povrće, a svaki rez je precizan i brz. Taj osećaj zadovoljstva i kontrole nad procesom pripreme hrane postaje stvarnost uz naš secko.Super Secko nije samo običan alat - on je vaš pouzdani partner u stvaranju ukusnih obroka bez stresa. Kada zamenite tupe noževe Super Seckom, osećaj nemoći je zamenjen osećajem sigurnosti. Njegova moćna funkcionalnost, uz 14 različitih nastavaka, omogućava vam da budete kreativni u kuhinji, postižući rezultate koji će vas oduševiti.Osim toga, lakoća održavanja i čišćenja, kao i sigurnosni elementi dizajna, pružaju vam ne samo praktičnost, već i mir. Vaša kuhinja postaje mesto gde svaki trenutak pripreme hrane postaje inspiracija i zadovoljstvo, a svaki zalogaj prava poslastica.

1.690 рсд
Dodaj u korpu

Najbolji recept 4. nedelje decembra 2014. je: Božićni kolačiKristina Gašpar

Rang lista recepata 4. nedelje novembra 2014.:

1Božićni kolači – Kristina Gašpar118
2Vasilopita – grčki novogodišnji kolač – Recepti & Kuvar online118
3Panettone – italijanski božićni hleb – Recepti & Kuvar online77
4Novogodišnje krofne – Recepti & Kuvar online76
5Zimski ručak – Kristina Gašpar59
6Ljuti kroasani – Kristina Gašpar55

Božićni kolači – Kristina Gašpar

Božićni kolači – moj doprinos Božiću… .. izgleda ovako:

Božićni kolači - Kristina Gašpar - Recepti i Kuvar online

Sastojci

  • Jaffa salamica:
  • 100 g šećera
  • 1,5 dl vode
  • 10 g vanilin šećera
  • 150 g margarina
  • 150 g mlevenih oraha
  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g lomljenog jaffa keksa
  • 50 g kandirane kore narandže
  • Glazura i dekoracija:
  • 70 g čokolade
  • 4 kašike vode
  • 1 kašičica margarina
  • 50 g kandirane kore narandže

Priprema

Korak 1

Vodu i šećer prokuvati, pa dodati vanilin šećer i margarin koji ste prethodno isekli na sitnije komade. Mešajte dok se on ne otopi. Dodajte orahe i mešanjem hladite smesu. Kada postane mlaka, sipajte oba keksa i 50g kandirane, pa dobro sjedinite sve sastojke. Ostavite smesu da se ohladi,a potom je stavite u frižider da se stegne..

Korak 2

Oblikujte salamice željenog oblika i prečnika. Moje su kvadratnog oblika 2cm puta 2cm.

Korak 3

Salamice prelijte glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete na nižoj temperaturi istopiti čokoladu sa vodom i na kraju dodati margarin. Uz neprekidno mešanje hladite glazuru. Kada je mlaka, prelijte kolače i ukrasite kandiranom korom.

Kasato salamica

Neophodni sastojci:
100 g šećera
1,5 dl vode
10 g vanilin šećera
150 g margarina
200 g mlevenih oraha
250 g mlevenog keksa
100 g seckanih žele bombona
50 g suvog grožđa
1 kašičica ekstrakta ruma

Glazura i dekoracija:
70 g čokolade
4 kašike vode
1 kašičica margarina
50 g seckanih žele bombona

Priprema:
Vodu i šećer prokuvati, pa dodati vanilin šećer i margarin koji ste prethodno isekli na sitnije komade. Mešajte dok se on ne otopi. Dodajte orahe i mešanjem hladite smesu. Kada postane mlaka, sipajte keks , žele bombone, oprano suvo grožđe i rum, pa dobro sjedinite sve sastojke. Ostavite smesu da se ohladi, a potom je stavite u frižider da se stegne..
Oblikujte salamice željenog oblika i prečnika. Moje su okrugle, prečnika 2cm.
Salamice prelijte glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete na nižoj temperaturi istopiti čokoladu sa vodom i na kraju dodati margarin. Uz neprekidno mešanje hladite glazuru. Kada je mlaka, prelijte kolače i ukrasite žele bombonama.

Euroblok i kokos salamica

Neophodni sastojci:
100 g šećera
1,5 dl vode
10 g vanilin šećera
100 g euroblok-a
150 g margarina
100 g kosovog brašna
300 g mlevenog keksa

Glazura i dekoracija:
70 g euroblok-a
2 kašike vode
1 kašičica margarina
30 g kosovog brašna

Priprema:
Vodu, euroblok, kokos i šećer prokuvati, pa dodati vanilin šećer i margarin koji ste prethodno isekli na sitnije komade. Mešajte dok se on ne otopi. Mešanjem hladite smesu. Kada postane mlaka, sipajte keks, pa dobro sjedinite sve sastojke. Ostavite smesu da se ohladi, a potom je stavite u frižider da se stegne.
Oblikujte salamice željenog oblika i prečnika. Moje su okrugle, prečnika 2cm.
Salamice prelijte glazurom koju ćete pripremiti tako što ćete na nižoj temperaturi istopiti euroblok sa vodom i na kraju dodati margarin. Uz neprekidno mešanje hladite glazuru. Kada je mlaka, prelijte kolače i ukrasite kokosovim brašnom.
Napomena: ako je kokosovo brašno krupnije, sameljite ga u mlinu za kafu kako bi bilo sitnije

Nekoliko saveta:

Tvrdoću kolača odredite sami, po ukusu. Savet je da keks sipate postepeno (ako vam se učini da je previše keksa u receptu), a kada se smesa ohladi i stegne u frižideru, procenićete da li je smesa  meka ili, eventualno, tvrda. Ako je meka, dodajte još malo keksa ili oraha, a ako je tvrda, dodajte malo sirupa-prokuvana voda sa šećerom u odnosu 1:1.

Nisu svi orasi podjednako suvi, a takođe ni svaki keks ne upija tečnost isto.

Ja volim malo mekše kolače, ali se  u tom slučaju teže seku. Kolače je potrebno staviti u zamrzivač neko vreme kako bi se lakše sekli, što ja sada nisam uradila zbog nedostatka vremena.

Na fotografijama se vidi da nisu najbolje isečeni, ali ne marim ;).

Takođe, salamice možete oblikovati i u modlama.

Ja sam ih pravila rukom, a krajeve namerno nisam oblikovala kako bih prilikom sečenja mogla što pre da ih degustiram ;). Nisu bili lepi za serviranje, ali zato za pojesti jesu ;)

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Višenamenski Super Secko 14 u 1

0 out of 5

😢 Zaboravite Na Frustracije i Osećaj Nemoći u Kuhinji Svakog dana, kada uzmete u ruke vaš zastareli secko s tupim noževima, postavljate li sebi pitanje zašto je svaka priprema obroka postala izazov? Koliko puta ste poželeli da se rešite teškog i neefikasnog seckanja koje vam uzima dragoceno vreme? Da li osećate frustraciju svaki put kad morate ponovo da seckate povrće, i osećaj nemoći dok koristite zastarele tupe noževe? Razmišljate li o tome kako da izbegnete nered, teško održavanje i neprekidno gubljenje vremena koje postaju vaši stalni saputnici u kuhinji? Vaša kuhinja bi trebala biti mesto radosti i inspiracije - umesto toga, suočavate se s izvorom neprijatnosti svaki dan. Da li je došlo vreme da preokrenete tu frustraciju i osetite pravo zadovoljstvo svaki put kada pripremate obrok?🌟 NUDIMO VAM REŠENJE: Višenamenski Super Secko 14 u 1 - Kulinarsko ČudoU moru kuhinjskih alata, naš Višenamenski Super Secko izdvaja se kao nesporno rešenje vaših svakodnevnih kulinarskih izazova, obećavajući ne samo efikasnost, već i emotivno iskustvo u kuhinji. Zamislite trenutak kada bez napora sečete povrće, a svaki rez je precizan i brz. Taj osećaj zadovoljstva i kontrole nad procesom pripreme hrane postaje stvarnost uz naš secko.Super Secko nije samo običan alat - on je vaš pouzdani partner u stvaranju ukusnih obroka bez stresa. Kada zamenite tupe noževe Super Seckom, osećaj nemoći je zamenjen osećajem sigurnosti. Njegova moćna funkcionalnost, uz 14 različitih nastavaka, omogućava vam da budete kreativni u kuhinji, postižući rezultate koji će vas oduševiti.Osim toga, lakoća održavanja i čišćenja, kao i sigurnosni elementi dizajna, pružaju vam ne samo praktičnost, već i mir. Vaša kuhinja postaje mesto gde svaki trenutak pripreme hrane postaje inspiracija i zadovoljstvo, a svaki zalogaj prava poslastica.

1.690 рсд
Dodaj u korpu