Najbolji recept 4. nedelje marta 2015.

Najbolji recept 4. nedelje marta 2015. je: Urnebesna tuna – Nebojša Peović

Intervju sa - Zoran Modli - Recepti i Kuvar onlineŽiri, čiji je predsednik Zoran Modli, odlučio je da je najbolji recept 4. nedelje marta: Urnebesna tuna, Nebojša Peović

Urnebesna tuna – Nebojša Peović

Urnebesna tuna – neobična salata od tunjevine. Dekorisati tankim slojem majoneza.

Urnebesna tuna - Nebojša Peovic - Recepti i Kuvar online
Urnebesna tuna – Nebojša Peovic – Recepti i Kuvar online

Sastojci

1 konzerva tunjevine

1 glavica crnog luka

1 beli luk

2 lista zelene salate

2 parceta hleba

50g krem sira

300g sitnog sira

1 kasicica origana

300g ajvara

majonez po zelji

Uputstva

Crni luk iseći na dva dela i prvu polovinu iseckati sitno i pomešati sa tunjevinom. Beli luk sitno iseckati i dodati pomešanoj tunjevini.

Uzeti veliki list zelene salate, staviti na sredinu tanjira i na njega sipati smesu.

Iseći parče hleba i odvojiti koricu od sredine.

Koricom obmotati tunjevinu i list zelene salate, a sredinu hleba iseći na četiri jednaka dela i rasporediti ih po tanjiru kao na slici.

Iseći drugu polovinu crnog luka,beli luk i krem sirom premazati svaki deo sredine hleba zajedno sa lukom.

Začiniti origanom po želji.

Pomešati ajvar i sitni sir, napraviti urnebes salatu i aranžirati po obodima tanjira.

Dekorisati tankim slojem majoneza.

U slucaju da tunjevina ispusti visak ulja ne mora se dodavati majonez. Moze se dodati i tucana ljuta paprika.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept 4. nedelje marta 2015.

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.