Najbolji recept 4. nedelje novembra 2014.

Najbolji recept 4. nedelje novembra 2014. je: Posna torta sa medenim srcemSlađana Šćekić

Rang lista recepata 4. nedelje novembra 2014:

1Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić202
2Rendana salata – Ivana Pešić88
3Krem bananko kolač – Marina Ignjatović66
4Grilovana piletina u pesto marinadi – Recepti & Kuvar63
5Kokos žele fantazija – Ivana Pešić48
6Musaka sa kupusom – Ivana Pešić42
7Lažne kiflice sa viršlama – Ivana Pešić37
8Rolat torta sa žele bombonama – Ivana Pešić34
9Slana torta od patlidžana i špageta – Marina Ignjatović30
10Čorba od tikvica – Marija Mirković17
11Špagete sa sosom od šargarepe – Marija Mirković15

Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić

Posna torta sa medenim srcem – predivna posna torta, gde se uvek traži parče više… ;)

Posna torta sa medenim srcem - Slađana Šćekić - Recepti i Kuvar online
Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić – Recepti i Kuvar online

Sastojci

  • 700 ml fante (pomorandža)
  • 1 margarin
  • 6 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 5 kašika prah šećera
  • 400 gr posnog keksa
  • 400 gr medenog srca

Priprema

Korak 1

Priprema: 600 ml fante – da provri. Sastaviti puding sa šećerom pa dodati 100 ml fante i sve zajedno sipati u provrelu fantu neprestano muteći dok se puding ne zgusne.

Korak 2

Ohladiti pa u ohladjeno dodati umućeni margarin sa šećerom u prahu.

Korak 3

Filovati: 200 gr posnog keksa topiti u fantu i redjati na tacnu za tortu, zatim premazati filom pa poredjati medeno srce koje smo proboli viljuškom i potapali u fantu. Opet fil pa keks pa opet fil i odozgo staviti ili posni šlag ili topljenu čokoladu.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept 4. nedelje novembra 2014.

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.