Najbolji recept 4. nedelje novembra 2014. je: Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić
Rang lista recepata 4. nedelje novembra 2014:
1 | Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić | 202 |
2 | Rendana salata – Ivana Pešić | 88 |
3 | Krem bananko kolač – Marina Ignjatović | 66 |
4 | Grilovana piletina u pesto marinadi – Recepti & Kuvar | 63 |
5 | Kokos žele fantazija – Ivana Pešić | 48 |
6 | Musaka sa kupusom – Ivana Pešić | 42 |
7 | Lažne kiflice sa viršlama – Ivana Pešić | 37 |
8 | Rolat torta sa žele bombonama – Ivana Pešić | 34 |
9 | Slana torta od patlidžana i špageta – Marina Ignjatović | 30 |
10 | Čorba od tikvica – Marija Mirković | 17 |
11 | Špagete sa sosom od šargarepe – Marija Mirković | 15 |
Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić
Posna torta sa medenim srcem – predivna posna torta, gde se uvek traži parče više…
Sastojci
- 700 ml fante (pomorandža)
- 1 margarin
- 6 kašika šećera
- 3 pudinga od vanile
- 5 kašika prah šećera
- 400 gr posnog keksa
- 400 gr medenog srca
Priprema
Korak 1
Priprema: 600 ml fante – da provri. Sastaviti puding sa šećerom pa dodati 100 ml fante i sve zajedno sipati u provrelu fantu neprestano muteći dok se puding ne zgusne.
Korak 2
Ohladiti pa u ohladjeno dodati umućeni margarin sa šećerom u prahu.
Korak 3
Filovati: 200 gr posnog keksa topiti u fantu i redjati na tacnu za tortu, zatim premazati filom pa poredjati medeno srce koje smo proboli viljuškom i potapali u fantu. Opet fil pa keks pa opet fil i odozgo staviti ili posni šlag ili topljenu čokoladu.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!