Najbolji recept meseca aprila 2015.

Najbolji recept meseca aprila 2015. je: Zapečeni karfiol na turski način, Dragana Skular

Marijana-Primc-AnastasijevicŽiri, čiji je predsednik Marijana Primc Anastasijević, odlučio je da je najbolji recept meseca aprila 2015.: Zapečeni karfiol na turski način, našeg saradnice Dragane Skular.

Nagrada za najbolji recept meseca je unikatna kecelja Recepti & Kuvar online

recepti-i-kuvar-unikatna-kecelja-02

 

kao i sokovnik

Sokovnik nagrada za najbolji recept meseca aprila - Recepti i Kuvar online
Sokovnik nagrada za najbolji recept meseca aprila – Recepti i Kuvar online

Rang lista prvih 5 recepata, sa prosečnim ocenama žirija:

 

 1.Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular9,8
 2.Grožđe – Adela Mrvić9,5
 3.Kikiriki štanglice – Dana Drobnjak8,8
 4.Zapečeni krompir sa jajima – Adilja Hodža8,1
 5.Gužvice sarmice od lista vinove loze – Snežana Kitanović7,3

Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular

Zapečeni karfiol na turski način – kada probate ovo jelo nećete imati osećaj da jedete karfiol, toliko je izmenjen ukus iako sam stavila malo sušenog bosiljka…

Zapečeni karfiol na turski način - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online
Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular – Recepti i Kuvar online

Sastojci

glavica karfiola (400 gr.)

100 kačkavalja

bosiljak

SASTOJCI ZA CRVENI SOS:

200 ml. paradajz pirea

1 čen belog luka

ravna kašičica meda

so

biber

SASTOJCI ZA BELI SOS:

400 ml. mleka

1 žumance

1 kašika maslaca

pola kocke za supu

1 kašika brašna

Uputstva

Karfiol oprati i iseći. Kuvati u slanoj vodi u koju ste dodali malo mleka, oko 7 minuta.

Oceđeni karfiol stavite u podmazanu vatrostalnu posudu.

Čen belog luka iseckati i kratko pržiti na malo ulja, dodati med i paradajz pire, so i biber.

Umutiti mleko i žumance, kocku za supu prokuvati sa 100 ml. vode.

Na maslacu pržiti brašno, pa dodati supu i mleko sa žumancetom, kuvAti par minuta.

Preko karfiola preliti crveni sos i posuti bosiljkom, pa bešamel sos.

Peći na 200 stepeni oko 15 min. na kraju posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu 1 min.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbolji recept meseca aprila 2015.

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.