Najbolji recept meseca aprila 2015. je: Zapečeni karfiol na turski način, Dragana Skular
![]() | Žiri, čiji je predsednik Marijana Primc Anastasijević, odlučio je da je najbolji recept meseca aprila 2015.: Zapečeni karfiol na turski način, našeg saradnice Dragane Skular. |
---|
Nagrada za najbolji recept meseca je unikatna kecelja Recepti & Kuvar online
kao i sokovnik

Rang lista prvih 5 recepata, sa prosečnim ocenama žirija:
1. | Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular | 9,8 |
---|---|---|
2. | Grožđe – Adela Mrvić | 9,5 |
3. | Kikiriki štanglice – Dana Drobnjak | 8,8 |
4. | Zapečeni krompir sa jajima – Adilja Hodža | 8,1 |
5. | Gužvice sarmice od lista vinove loze – Snežana Kitanović | 7,3 |
Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular
Zapečeni karfiol na turski način – kada probate ovo jelo nećete imati osećaj da jedete karfiol, toliko je izmenjen ukus iako sam stavila malo sušenog bosiljka…

Sastojci
glavica karfiola (400 gr.)
100 kačkavalja
bosiljak
SASTOJCI ZA CRVENI SOS:
200 ml. paradajz pirea
1 čen belog luka
ravna kašičica meda
so
biber
SASTOJCI ZA BELI SOS:
400 ml. mleka
1 žumance
1 kašika maslaca
pola kocke za supu
1 kašika brašna
Uputstva
Karfiol oprati i iseći. Kuvati u slanoj vodi u koju ste dodali malo mleka, oko 7 minuta.
Oceđeni karfiol stavite u podmazanu vatrostalnu posudu.
Čen belog luka iseckati i kratko pržiti na malo ulja, dodati med i paradajz pire, so i biber.
Umutiti mleko i žumance, kocku za supu prokuvati sa 100 ml. vode.
Na maslacu pržiti brašno, pa dodati supu i mleko sa žumancetom, kuvAti par minuta.
Preko karfiola preliti crveni sos i posuti bosiljkom, pa bešamel sos.
Peći na 200 stepeni oko 15 min. na kraju posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu 1 min.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!