Najbolji recept meseca aprila 2015. je: Zapečeni karfiol na turski način, Dragana Skular
![]() | Žiri, čiji je predsednik Marijana Primc Anastasijević, odlučio je da je najbolji recept meseca aprila 2015.: Zapečeni karfiol na turski način, našeg saradnice Dragane Skular. |
---|
Nagrada za najbolji recept meseca je unikatna kecelja Recepti & Kuvar online
kao i sokovnik
![Najbolji recept meseca aprila 2015. 3 Sokovnik nagrada za najbolji recept meseca aprila - Recepti i Kuvar online](https://www.recepti-kuvar.rs/wp-content/uploads/2015/05/sokovnik-nagrada-za-najbolji-recept-meseca-aprila-recepti-i-kuvar-online-02-225x300.jpg)
Rang lista prvih 5 recepata, sa prosečnim ocenama žirija:
1. | Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular | 9,8 |
---|---|---|
2. | Grožđe – Adela Mrvić | 9,5 |
3. | Kikiriki štanglice – Dana Drobnjak | 8,8 |
4. | Zapečeni krompir sa jajima – Adilja Hodža | 8,1 |
5. | Gužvice sarmice od lista vinove loze – Snežana Kitanović | 7,3 |
Zapečeni karfiol na turski način – Dragana Skular
Zapečeni karfiol na turski način – kada probate ovo jelo nećete imati osećaj da jedete karfiol, toliko je izmenjen ukus iako sam stavila malo sušenog bosiljka…
![Najbolji recept meseca aprila 2015. 4 Zapečeni karfiol na turski način - Dragana Skular - Recepti i Kuvar online](https://www.recepti-kuvar.rs/wp-content/uploads/2015/04/zapeceni-karfiol-na-turski-nacin-Dragana-Skular-recepti-i-kuvar-online-300x225.png)
Sastojci
glavica karfiola (400 gr.)
100 kačkavalja
bosiljak
SASTOJCI ZA CRVENI SOS:
200 ml. paradajz pirea
1 čen belog luka
ravna kašičica meda
so
biber
SASTOJCI ZA BELI SOS:
400 ml. mleka
1 žumance
1 kašika maslaca
pola kocke za supu
1 kašika brašna
Uputstva
Karfiol oprati i iseći. Kuvati u slanoj vodi u koju ste dodali malo mleka, oko 7 minuta.
Oceđeni karfiol stavite u podmazanu vatrostalnu posudu.
Čen belog luka iseckati i kratko pržiti na malo ulja, dodati med i paradajz pire, so i biber.
Umutiti mleko i žumance, kocku za supu prokuvati sa 100 ml. vode.
Na maslacu pržiti brašno, pa dodati supu i mleko sa žumancetom, kuvAti par minuta.
Preko karfiola preliti crveni sos i posuti bosiljkom, pa bešamel sos.
Peći na 200 stepeni oko 15 min. na kraju posuti rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu 1 min.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!