Najbolji recept meseca maja 2014.

Najbolji recept meseca maja 2014. je: Najbolje lazanje od makarona. Recept Najbolje lazanje od makarona, napravio je svojevrstan rekord, jer je objavljen 29.05.2014., i za samo 3 dana, postao je najbolji recept meseca maja 2014. Rezultat koji je recept postigao (prilikom poređenja 31.05.2014.) je sledeći: 378 pregleda na Facebook, 4 like na Facebook, i 41 pregled na www.recepti-kuvar.rs.

Najbolje lazanje od makaronaRecepti & Kuvar

Lazanje su tradicionalno italijansko jelo. Recept za lazanje i priprema ovog jela, zbog svog izuzetnog ukusa, postali su deo internacionalne kuhinje. Ovaj recept je verzija, gde se koriste makarone.

Sastojci

  • makarone, 500 gr
  • crveni luk, 1 glavica
  • juneće meso, mleveno, 500 gr
  • sos za špagete, konzerva, oko 700 gr
  • edamer sir, isečen na listove, 200 gr
  • pavlaka, 3 dl
  • mocarela sir, 200 gr
  • parmezan, rendani, 2 velike kašike
  • maslinovo ulje
  • buter
  • so
  • biber

 

Priprema

Korak 1

U veliki lonac, sipajte vodu i posolite. Makrone skuvajte „al dente“, tj. kuvajte malo kraće od toga, kako je predviđeno uputstvom na pakovanju. Makarone ne smeju da budu raskuvane.

Korak 2

Crveni luk očistite i sitno iseckajte. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dinstajte crveni luk par minuta. Dodajte juneće mleveno meso i sos za špagete, pa dinstajte oko 15 minuta. Malo posolite i pobiberite.

Korak 3

Zagrejte rernu na 175 C.

Korak 4

Sud za pečenje podmažite sa malo butera. Prvo naredajte sloj makarona, korišćenjem polovine količine. Zatim naredajte listove edamera, a preko njega sloj pavlake. Preko pavlake nalijte pola količine mase mesa i sosa. Zatim ide preostala polovina količine makarona, pa usitnjen mocarela sir, i na kraju ostatak mešavine mesa i sosa. Preko svega pospite rendani parmezan sir. Peći u rerni oko 30 minuta. Gornji sloj prekrijte aluminijumskom folijom, da ne bi pregoreo.

Korak 5

Lazanje od makarona poslužiti tople na većem tanjiru, ukrašene svežim listovima peršuna.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.