Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Najbolji recept meseca maja 2014.

0

Najbolji recept meseca maja 2014. je: Najbolje lazanje od makarona. Recept Najbolje lazanje od makarona, napravio je svojevrstan rekord, jer je objavljen 29.05.2014., i za samo 3 dana, postao je najbolji recept meseca maja 2014. Rezultat koji je recept postigao (prilikom poređenja 31.05.2014.) je sledeći: 378 pregleda na Facebook, 4 like na Facebook, i 41 pregled na www.recepti-kuvar.rs.

Najbolje lazanje od makaronaRecepti & Kuvar

Lazanje su tradicionalno italijansko jelo. Recept za lazanje i priprema ovog jela, zbog svog izuzetnog ukusa, postali su deo internacionalne kuhinje. Ovaj recept je verzija, gde se koriste makarone.

Sastojci

  • makarone, 500 gr
  • crveni luk, 1 glavica
  • juneće meso, mleveno, 500 gr
  • sos za špagete, konzerva, oko 700 gr
  • edamer sir, isečen na listove, 200 gr
  • pavlaka, 3 dl
  • mocarela sir, 200 gr
  • parmezan, rendani, 2 velike kašike
  • maslinovo ulje
  • buter
  • so
  • biber

 

Priprema

Korak 1

U veliki lonac, sipajte vodu i posolite. Makrone skuvajte „al dente“, tj. kuvajte malo kraće od toga, kako je predviđeno uputstvom na pakovanju. Makarone ne smeju da budu raskuvane.

Korak 2

Crveni luk očistite i sitno iseckajte. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i dinstajte crveni luk par minuta. Dodajte juneće mleveno meso i sos za špagete, pa dinstajte oko 15 minuta. Malo posolite i pobiberite.

Korak 3

Zagrejte rernu na 175 C.

Korak 4

Sud za pečenje podmažite sa malo butera. Prvo naredajte sloj makarona, korišćenjem polovine količine. Zatim naredajte listove edamera, a preko njega sloj pavlake. Preko pavlake nalijte pola količine mase mesa i sosa. Zatim ide preostala polovina količine makarona, pa usitnjen mocarela sir, i na kraju ostatak mešavine mesa i sosa. Preko svega pospite rendani parmezan sir. Peći u rerni oko 30 minuta. Gornji sloj prekrijte aluminijumskom folijom, da ne bi pregoreo.

Korak 5

Lazanje od makarona poslužiti tople na većem tanjiru, ukrašene svežim listovima peršuna.

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku,pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.