Najbolji recept meseca marta 2015. je: Urnebesna tuna – Nebojša Peović
Žiri, čiji je predsednik Zoran Modli, odlučio je da je najbolji recept meseca marta 2015.: Urnebesna tuna, našeg saradnika Nebojše Peovića. |
---|
Nagrada za najbolji recept meseca je unikatna kecelja Recepti & Kuvar online
Rang lista prvih 5 recepata, sa prosečnim ocenama žirija:
1. | Urnebesna tuna – Nebojša Peović | 8,7 |
---|---|---|
2. | Mocart kugle – Snežana Kitanović | 7,8 |
3. | Piletina sa pečurkama i rižotom – Slađana Šćekić | 7,1 |
4. | Rolat sa makom – Suzana Mitić | 6,1 |
5. | Pita od kukuruznih kora sa koprivom – Snežana Kitanović | 6,6 |
Urnebesna tuna – Nebojša Peović
Urnebesna tuna – neobična salata od tunjevine. Dekorisati tankim slojem majoneza.
Sastojci
1 konzerva tunjevine
1 glavica crnog luka
1 beli luk
2 lista zelene salate
2 parceta hleba
50g krem sira
300g sitnog sira
1 kasicica origana
300g ajvara
majonez po zelji
Uputstva
Crni luk iseći na dva dela i prvu polovinu iseckati sitno i pomešati sa tunjevinom. Beli luk sitno iseckati i dodati pomešanoj tunjevini.
Uzeti veliki list zelene salate, staviti na sredinu tanjira i na njega sipati smesu.
Iseći parče hleba i odvojiti koricu od sredine.
Koricom obmotati tunjevinu i list zelene salate, a sredinu hleba iseći na četiri jednaka dela i rasporediti ih po tanjiru kao na slici.
Iseći drugu polovinu crnog luka,beli luk i krem sirom premazati svaki deo sredine hleba zajedno sa lukom.
Začiniti origanom po želji.
Pomešati ajvar i sitni sir, napraviti urnebes salatu i aranžirati po obodima tanjira.
Dekorisati tankim slojem majoneza.
U slucaju da tunjevina ispusti visak ulja ne mora se dodavati majonez. Moze se dodati i tucana ljuta paprika.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!