Najbolji recept meseca marta 2015.

0

Najbolji recept meseca marta 2015. je: Urnebesna tuna – Nebojša Peović

Intervju sa - Zoran Modli - Recepti i Kuvar onlineŽiri, čiji je predsednik Zoran Modli, odlučio je da je najbolji recept meseca marta 2015.: Urnebesna tuna, našeg saradnika Nebojše Peovića.

Nagrada za najbolji recept meseca je unikatna kecelja Recepti & Kuvar online

recepti-i-kuvar-unikatna-kecelja-02

Rang lista prvih 5 recepata, sa prosečnim ocenama žirija:

 

 1.Urnebesna tuna – Nebojša Peović8,7
 2.Mocart kugle – Snežana Kitanović7,8
 3.Piletina sa pečurkama i rižotom – Slađana Šćekić7,1
 4.Rolat sa makom – Suzana Mitić6,1
 5.Pita od kukuruznih kora sa koprivom – Snežana Kitanović6,6

Urnebesna tuna – Nebojša Peović

Urnebesna tuna – neobična salata od tunjevine. Dekorisati tankim slojem majoneza.

Urnebesna tuna - Nebojša Peovic - Recepti i Kuvar online
Urnebesna tuna – Nebojša Peovic – Recepti i Kuvar online

Sastojci

1 konzerva tunjevine

1 glavica crnog luka

1 beli luk

2 lista zelene salate

2 parceta hleba

50g krem sira

300g sitnog sira

1 kasicica origana

300g ajvara

majonez po zelji

Uputstva

Crni luk iseći na dva dela i prvu polovinu iseckati sitno i pomešati sa tunjevinom. Beli luk sitno iseckati i dodati pomešanoj tunjevini.

Uzeti veliki list zelene salate, staviti na sredinu tanjira i na njega sipati smesu.

Iseći parče hleba i odvojiti koricu od sredine.

Koricom obmotati tunjevinu i list zelene salate, a sredinu hleba iseći na četiri jednaka dela i rasporediti ih po tanjiru kao na slici.

Iseći drugu polovinu crnog luka,beli luk i krem sirom premazati svaki deo sredine hleba zajedno sa lukom.

Začiniti origanom po želji.

Pomešati ajvar i sitni sir, napraviti urnebes salatu i aranžirati po obodima tanjira.

Dekorisati tankim slojem majoneza.

U slucaju da tunjevina ispusti visak ulja ne mora se dodavati majonez. Moze se dodati i tucana ljuta paprika.

 

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.