Najbolji recept meseca novembra 2014.

0

Najbolji recept meseca novembra 2014. je: Đuveč sa batacimaIvana PešićRecept je osvojio dominantno prvo mesto i velikim brojem pregleda, svrstao se u kandidate za najbolji recept 2014. godine. Posle nagrade za najbolji recept 1. nedelje novembra, evo nagrade i za najbolji recept meseca novembra.

[adrotate banner=“6″]

Ivana Pešić, za najbolji recept meseca, od sponzora Metalac posuđe dobija poklon: Duboka šerpa Novum 20 cm.

Rang lista recepata u novembru 2014:

Broj poseta objavljenim receptima na sajtu www.recepti-kuvar.rs, za mesec novembar 2014. (prilikom pregleda 02.12.2014. u 9:15h), za prvih 10 pozicija:

1Đuveč sa batacima – Ivana Pešić2310
2Čokoladna torta sa rozen koricama – Slađana Šćekić458
3Domaći toblerone – Zuzana Grnja377
4Krem salata – Ivana Pešić375
5Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić343
6Oblande sa kikirikijem – Zuzana Grnja284
7Pileći komadići iz rerne – Ivana Pešić279
8Neobična musaka – Ivana Pešić264
9Salata sa makaronama – Ivana Pešić263
10Projice sa maslinama – Zuzana Grnja222

Đuveč sa batacima – Ivana Pešić

Đuveč sa batacima – super ručak!

Đuveč sa batacima - Ivana Pesić - Recepti i Kuvar online
Đuveč sa batacima – Ivana Pesić – Recepti i Kuvar online

Sastojci

  • 2 bataka sa karabatacima
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 paprike
  • 2 paradajza
  • 3 krompira
  • 1 solja pirinca
  • mlevena paprika
  • biber
  • ulje
  • suvi biljni začin

Priprema

Korak 1

Meso skuvati,izvaditi iz vode a vodu sacuvati. Na ulju prziti sitno seckan crni luk,dodati paprike i dinstati uz dolivanje vode u kojoj se meso kuvalo. Zatim dodati oljusten i sitno iseckan paradajz,mesavinu zacina,biber,alevu papriku,krompir i obaren pirinac. U vatrostalni sud staviti batake a izmedju njih sipati pripremljeno povrce. Naliti vodom u kojoj se meso kuvalo i peci 35 minuta na 180 stepeni.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

[adrotate banner=“6″]

 

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.