Najbolji recept meseca novembra 2014. je: Đuveč sa batacima – Ivana Pešić. Recept je osvojio dominantno prvo mesto i velikim brojem pregleda, svrstao se u kandidate za najbolji recept 2014. godine. Posle nagrade za najbolji recept 1. nedelje novembra, evo nagrade i za najbolji recept meseca novembra.
[adrotate banner=”6″]
Ivana Pešić, za najbolji recept meseca, od sponzora Metalac posuđe dobija poklon: Duboka šerpa Novum 20 cm.
Rang lista recepata u novembru 2014:
Broj poseta objavljenim receptima na sajtu www.recepti-kuvar.rs, za mesec novembar 2014. (prilikom pregleda 02.12.2014. u 9:15h), za prvih 10 pozicija:
1 | Đuveč sa batacima – Ivana Pešić | 2310 |
2 | Čokoladna torta sa rozen koricama – Slađana Šćekić | 458 |
3 | Domaći toblerone – Zuzana Grnja | 377 |
4 | Krem salata – Ivana Pešić | 375 |
5 | Posna torta sa medenim srcem – Slađana Šćekić | 343 |
6 | Oblande sa kikirikijem – Zuzana Grnja | 284 |
7 | Pileći komadići iz rerne – Ivana Pešić | 279 |
8 | Neobična musaka – Ivana Pešić | 264 |
9 | Salata sa makaronama – Ivana Pešić | 263 |
10 | Projice sa maslinama – Zuzana Grnja | 222 |
Đuveč sa batacima – Ivana Pešić
Đuveč sa batacima – super ručak!
Sastojci
- 2 bataka sa karabatacima
- 2 glavice crnog luka
- 2 paprike
- 2 paradajza
- 3 krompira
- 1 solja pirinca
- mlevena paprika
- biber
- ulje
- suvi biljni začin
Priprema
Korak 1
Meso skuvati,izvaditi iz vode a vodu sacuvati. Na ulju prziti sitno seckan crni luk,dodati paprike i dinstati uz dolivanje vode u kojoj se meso kuvalo. Zatim dodati oljusten i sitno iseckan paradajz,mesavinu zacina,biber,alevu papriku,krompir i obaren pirinac. U vatrostalni sud staviti batake a izmedju njih sipati pripremljeno povrce. Naliti vodom u kojoj se meso kuvalo i peci 35 minuta na 180 stepeni.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
[adrotate banner=”6″]