Sir od dunja - Kitnkez - Kristina Gašpar
Sir od dunja - Kitnkez - Kristina Gašpar

Najbolji recept meseca novembra 2015. je: Sir od dunja (Quittenkäse) – KitnkezKristina Gašpar

Jelena Rupnik
Jelena Rupnik
Žiri, čiji je predsednik Jelena Rupnik, ocenio je sve pristigle recepte, pa je za najbolji recept meseca novembra 2015. proglašen recept: Sir od dunja (Quittenkäse) – Kitnkez koji je objavila Kristina Gašpar.

Ukratko o Jeleni Rupnik: Jelena Rupnik predvodi kreativni tim TTC (Tomato Tomato Communications) koji pružaju kompletnu uslugu Marketing/PR agencije i koja rešava probleme i nudi rešenja za internacionalne kompanije i organizacije, kao i za ambiciozne regionalne igrače.

Napomena predsednika žirija:Receptu za kitnkez ili “sir od dunja” dala sam najviše poena jer je reč o “starinskoj” poslastici koja je danas pomalo zaboravljena. Volela bih da se vrati na naše trpeze, a post je dobar trenutak za to. Pored toga, prednost sam dala receptima od sezonskog voća i povrća, i onima u kojima nema mleka i mlečnih proizvoda.

Najbolji recept meseca novembra 2015., Sir od dunja (Quittenkäse) – Kitnkez, dobija nagradu 5.000 RSD.

Najbolji recept meseca novembra, rang lista, sa prosečnim ocenama žirija:

1.Sir od dunja (Quittenkäse) – Kitnkez – Kristina Gašpar8,83
2.Pileći paprikaš sa knedlama – Javorka Filipović8,50
3.Čorba od šargarepe – Marijana Primc Anastasijević8,16
4.Krem supa od duleka – Suzana Mitić7,00
5.Posna sipana pita od jabuka – Dana Drobnjak7,00

 

Sir od dunja (Quittenkäse) – Kitnkez – Kristina Gašpar – najbolji recept meseca novembra 2015

Sir od dunja (Quittenkäse)- Kitnkez – nikada ranije  nisam pravila ovaj slatkiš, a ne pamtim ni kada sam ga poslednji put jela. Pamtim zimske dan i babin sir od dunja…

[ultimate-recipe id=”12503″ template=”default”]

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve najbolje recepti iz kategorije Najbolji recept meseca, kliknite na link: NAJBOLJI RECEPT MESECA.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!