Najbolji recept meseca septembra 2015.

0

Najbolji recept meseca septembra 2015. je: Leskovačka mućkalicaSuzana Mitić.

Miodrag Ilić - Recepti i Kuvar online
Miodrag Ilić – Recepti i Kuvar online
Žiri, čiji je predsednik Miodrag Ilić, odgovorni urednik portal Recepti i Kuvar online, ocenio je sve pristigle recepte, pa je za najbolji recept meseca septembra 2015. proglašen recept: Leskovačka mućkalica, naše saradnice Suzane Mitić.

 

Najbolji recept meseca septembra 2015., Leskovačka mućkalica, dobija nagradu 5.000 RSD, unikatnu kecelju Recepti i Kuvar online, kao i preparat Slim body.

Najbolji recept meseca septembra, rang lista, sa prosečnim ocenama žirija:

1.Leskovačka mućkalica, Suzana Mitić9,5
2.Pljeskavice od tikvica, Ana Vuletić9,0
3-4.Španski prsti, Javorka Filipović8,83
3-4.Somborka paprika sa medom, Ljiljana Stanković8,83
 5. Fritata sa mlevenim mesom, Suzana Mitić 8,16

Leskovačka mućkalica – Suzana Mitić – najbolji recept meseca septembra 2015

Leskovačka mućkalica na moj način. Leto je sezona povrća pa možete češće uživati u ovom ručku.

Leskovačka mućkalica - Suzana Mitić - Recepti i Kuvar online
Leskovačka mućkalica – Suzana Mitić – Recepti i Kuvar online

Sa domaćom pogačom ili ljutim papričicama? Odlučite sami. Ovo jelo me nekako vrati u detinjstvo, nije zahtevno, brzo se sprema i naprosto ga obožavam. Da, imam veze sa „južnom prugom“.

Sastojci:

  • 4 bataka sa karabatakom
  • 1 veća tikvica
  • 3 veće šargarepe
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 koren celera
  • 1 koren praziluka
  • 1 koren paškanata
  • 3 paradajza
  • 3 veće paprike-najbolje je upotrebiti 1 zelenu, 1 crvenu i 1 jednu žutu papriku, zbog dekoracije
  • soli po ukusu
  • 1/2 kašičice bibera
  • 1/2 kašičica melevene začinske paprike
  • 1 ravna kašika začinskog bilja
  • 2 lista lovora
  • 3 kašike ajvara
  • 2 kašike ulja
  • po potrebi i želji ljute papričice
  • po želji seckan peršun

Priprema:

  • Crni luk iseći na sitne komade.
  • Na ulju propržiti crni luk dok ne postane staklast.
  • Dodati pileće meso, odvojeno od kožice i kosti, isečeno na sitne komade.
  • Šargarepu, celer i paškanat, očistiti i iseći na željene komade.
  • Temperaturu smanjiti, naliti sa vlo malo vode, oko 1 dl i pustiti da se dinsta.
  • Paradajz oguliti, iseći na trake i dodati smesi.
  • Nije potrebno više dodavati vodu, pustiti da se povrće dinsta u sopstvenom soku, na niskoj temperaturi.
  • Papriku očistiti od semena i iseći na trake.
  • Tikvicu oguliti i iseći na kockice.
  • Dodati lovorov list i iseckani beli luk.
  • Posoliti po ukusu.
  • Dodati sve ostale začine.
  • Pustiti da višak vode ispari.
  • Na kraju dodati ajvar.
  • Pustiti da vri jos nekoliko minuta da se svi sastojci sjedine.
  • Skloniti sa vatre i dekorisati iseckanim peršunom.
  • Uživati u ukusu. Prijatno.

Napomena: Leskovačku mućkalicu možete napraviti od bilo kog mesa, sa slaninicom ili bez. Možete upotrebiti svo povrće koje imate u frižideru. Ne treba vam precizna mera. Recept je uvek uspešan, greške nema. Otuda valjda i naziv – „Leskovačka“.

Sponzor najboljeg recepta meseca septembra, preparat Slim body:

Slim body - prirodni preparat za mršavljenje - Recepti i Kuvar online
Slim body – prirodni preparat za mršavljenje – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve najbolje recepti iz kategorije Najbolji recept meseca, kliknite na link: NAJBOLJI RECEPT MESECA.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.