Najbolji tradicionalni recept na Festivalu Testival 2020 - Recepti i Kuvar online
Najbolji tradicionalni recept na Festivalu Testival 2020 - Recepti i Kuvar online

Šestu godinu za redom, biraćemo najbolji tradicionalni recept. Finale izbora za najbolji tradicionalni recept održaće se na Festivalu Testival 2020 u Beogradu, 29.02.2020. u Dorćol Platzu.

Svi tradicionalni recepti koju budu objavljeni na sajtu Recepti i Kuvar online do 31.12.2019. godine, učestvovaće u izboru za finale. U finalu će se birati najbolji a za to će se pobrinuti žiri sastavljen od osnivača Festivala Testival i članova Saveta Festivala (http://testival.rs/2020/savet-festivala-testival-2020-beograd/). Za sve finaliste, kao i za najbolje izabrane recepte, biće obezbeđeni vredni pokloni.

Za tradicionalni recept sa najviše pregleda, koji bude objavljen u oktobru, novembru i decembru 2019. godine, redakcija Recepti i Kuvar online poklanja po jednu knjigu Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

O pravilima učešća na ovom konkursu, možete pročitati detaljnije ovde >>>

Šta je to Festival Testival 2020?

Testival 2020
Testival 2020

Кultura ishrane je neodvojivi deo nematerijalne kulturne baštine svakog naroda, a današnji svetski trendovi su da svaki narod, svaka kultura, želi da sačuva makar mali deo istorije kulture ishrane. Sve susedne zemlje i regije jako se trude da sačuvaju i brendiraju svoju nacionalnu kuhinju, kao i da plasiraju svoje domaće, tradicionalne proizvode kako na lokalno, tako i na globalno tržište, a gastro-turizam postaje sve značajniji u ukupnoj turističkoj ponudi.

Svake godine se beleži porast broja turističkih poseta čiji je osnovni cilj bio upoznavanje sa lokalnom kulturom ishrane i traganje za novim, jedinstvenim ukusima.

Ideja o Festivalu testa, testenine i hleba Testival je nastavak ideje o očuvanju istorijata kulture ishrane u Srbiji, koju smo prezentovali kroz knjigu Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Glavni cilj je sačuvati bogato nasleđe uz uvažvanje različitih uticaja koji su od davnina učinili srpsku kuhinju raznovrsnom i posebnom.

Zahvaljujući kapitalnim delima srpskih etnologa Sime Trojanovića (Starinska srpska jela i pića, 1896.) i dr Jovana Erdeljanovića i njegovih saradnika (Srpska narodna jela i pića, 1908.) od zaborava je sačuvan veliki deo kulture ishrane i nematerijalne kulturne baštine, kojoj bi pozavideli i mnogi veći evropski i svetski narodi.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!