Konkurs za izbor najboljih tradicionalnih recepata domaće kuhinje za 2019. godinu
Konkurs za izbor najboljih tradicionalnih recepata domaće kuhinje za 2019. godinu

Izbor za najbolji tradicionalni recept, 6. put za redom, u organizaciji portala Recepti i Kuvar online (recepti-kuvar.rs), biće održano u okviru programa Festivala Testival 2020, koji partnerski organizuju Udruženje Testival i Dorćol Platz, 29.02.2020. u 13:00 h u Dorćol Platzu, Dobračina 59b.

U konkursu za izbor najboljeg tradicionalnog recepta domaće srpske kuhinje učestvuju svi recepti koji su bili objavljeni na portalu Recepti i Kuvar online  od 1. januara do 31. decembra 2019.

U finalu će se naći 6 najboljih kuvara amatera čiji recepti su imali najviše pregleda tokom 2019. godine. Finaliste konkursa za izbor najboljeg tradicionalnog recepta ocenjivaće stručni žiri.

Svi finalisti će od organizatora dobiti vredne poklone, kao i specijalne diplome. Poklone finalistima su obezbedili portal Recepti i Kuvar online i Oklagiart.

Žiri za ocenjivanje najboljih tradicionalnih recepata, radiće u sastavu:

  • Dragan Đorđević, predsednik Asocijacije autentičnih Hedonista, AAH!
  • Srba Jovanović, osnivač, Balkan Cheese Festival
  • Jelena Rupnik, Tomato Tomato Communications
  • Radomir Mijić, mašinski inženjer
  • dr Slađana Šobajić, profesor Farmaceutskog fakulteta u Beogradu
  • Dragan Mijailović, Vinarija Trilogija
  • Dragana Ilić, zamenik odgovornog urednika portala Recepti i Kuvar online i sekretar Udruženja Testival
  • Dejan Ilić, profesionalni kuvar, karving majstor i potpredsednik Udruženja Testival
  • Miodrag Ilić, odgovorni urednik portala Recepti i Kuvar online i predsednik Udruženja Testival

Dodatne informacije:

Recepti i Kuvar online

Portal Recepti i Kuvar online je pokrenut od strane kompanije Linkom-PC doo u februaru 2014. godine i proslavlja pet godna od nastanka. Nakon samo dve godine postojanja portal je dobio prestižnu nagradu TOP 50 – najbolje stvari na internetu za 2015. godinu u organizaciji magazina PC Press.

Obrazloženje žirija PC Press TOP 50:

„Sajtova sa kuvarskim receptima na domaćem Web-u ima na desetine, a recepti-kuvar.rs se izdvojio po malo drugačijem, ličnom pristupu, korisnim savetima i kulinarskim zanimljivostima. Stranica na kojoj će svaki član jedne moderne porodice pronaći nešto zanimljivo, bila to ideja za ručak, savet o pravilnoj i zdravoj ishrani ili zanimljiva „kulinarska reportaža“ iz nekog egzotičnog grada.“

Festival Testival

Festival testa, testenine i hleba Testival ima za cilj da bude je višeslojni događaj koji svim učesnicima i posetiocima želi da da priliku da pokažu šta i kako rade na očuvanju tradicije i nematerijalne kulturne baštine.

Organizator Festivala Testival je Udruženje Festival testa, testenine i hleba Testival, Beograd, registrovano kod APR, matični broj: 28282095, PIB: 111467972.

Dorćol Platz

Dorćol Platz je multidiscipliarna art komuna otvorena za sve kreativne ljude, mesto susreta svih koji se zalažu za kulturne i društvene promene.

Dorćol Platz deluje na zajednicu kroz umetnost, obrazovanje i projekte usmerene na aktiviranje i umrežavanje domaćeg i stranog kreativnog sektora. Uključivanjem afirmisanih i neafirmisanih umetnika, studenata, naučnika i svih zainteresovanih pojedinaca i grupa, mladih i starih, teži da postane centar održivog razvoja kroz kulturu, ekologiju, tehnologiju, sport i nauku. Kao urbani prostor koji je otvoren za nove umetničke forme i svetske tendencije, doprinosi širenju kosmopolitskog duha Beograda.

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!