Najbrži hrono hleb – Jadranka Blažić

Najbrži hrono hleb – žitarice zauzimaju znacajno mesto u hrono ishrani.

Ugljeni hidrati se unose samo za dorucak, a oni nas drze sitim ceo dan. Bez UH u dorucku, tesko da necete biti gladni vec posle par sati, a kasnije vas nista ne moze zasiti na duze vreme, jer razmak izmedju obroka mora da bude 5-5,5h

Nacin spremanja ovog hrono hleba je najbrza varijanta.

Najbrži hrono hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Najbrži hrono hleb – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Slani kakao hleb – Recepti i Kuvar online

Fermentisani (beskvasni) hleb – Kristina Gašpar

Bobin hleb sa celim semenkama – Boba Vlajsavljević

Recepti hrono ishrana

Saveti hrono ishrana

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Najbrži hrono hleb – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Najbrži hrono hleb – žitartice zauzimaju znacajno mesto u hrono ishrani.

  • 300 gr integralnog psenicnog brasna
  • 100 gr ovsenog brasna
  • 100 gr tamnog razanog brašna
  • 2 kasike pshilium
  • 1 kašičica himalajske soli
  • 15 gr praška za pecivo
  • 1 kasika crnog luka u prahu (pečenog)
  • 500 ml vode (mlake)
  • 2 kasike ulja
  1. Rernu sam ukljucila na 250C da se greje dok ne sjedinim testo, jer rerna treba da bude zagrejana onog momenta kad je testo formirano u veknicu. Posto se hleb zamesi za minut, ja pocnem da ga mesim onog momenta kada je rerna dostigla 250C.
  2. Znaci, brasna su nebitna, moze da se stavi i samo jedna vrsta. Pripremila sam tepsiju i na nju sam stavila papir.
  3. U ciniju sam usula 500ml vode i ulje u suve sastojke i brzo sam mesala rukom da dobijem cvrscu masu kako bi mogla mokrim rukama da oblikujem veknu. U mom slucaju nisam dodavala vise vode, bilo je sasvim dovoljno. Par puta sam pokvasila ruke da bi brzo oformila veknicu i dobro je sa vodom utapkala kao da se igram sa glinom. Prenela sam na tepsiju i nozem izvukla nekoliko linija da ne bi pukao mnogo prilikom pecenja.
  4. Vreme pecenja zavisi od kolicine brasna, struje i rerne. Onaj hleb mi se pekao 25 minuta. Znate da je gotov kada je kora tvrda. Kora ce brzo biti meka po vadjenju iz rerne.
Peceni luk u prahu ne morate da stavljate. Mi volimo kada hleb mirise na peceni crni luk, a mene podseca na predivne hlebove u Nemackoj.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Najbrži hrono hleb – Jadranka Blažić

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.