Najbrži hrono hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Najbrži hrono hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online

Najbrži hrono hleb – žitarice zauzimaju znacajno mesto u hrono ishrani.

Ugljeni hidrati se unose samo za dorucak, a oni nas drze sitim ceo dan. Bez UH u dorucku, tesko da necete biti gladni vec posle par sati, a kasnije vas nista ne moze zasiti na duze vreme, jer razmak izmedju obroka mora da bude 5-5,5h

Nacin spremanja ovog hrono hleba je najbrza varijanta.

Najbrži hrono hleb - Jadranka Blažić - Recepti i Kuvar online
Najbrži hrono hleb – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

Pročitajte još:

Slani kakao hleb – Recepti i Kuvar online

Fermentisani (beskvasni) hleb – Kristina Gašpar

Bobin hleb sa celim semenkama – Boba Vlajsavljević

Recepti hrono ishrana

Saveti hrono ishrana

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Hrono ishrana, kliknite na link: HRONO ISHRANA. Ukoliko želite da pogledate sve recepte iz kategorije Hrono ishrana, klinite na link HRONO KUHINJA RECEPTI.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Najbrži hrono hleb – Jadranka Blažić – Recepti i Kuvar online

nabrzi hrono hleb Jadranka Blazic recepti i kuvar online

Najbrži hrono hleb – žitartice zauzimaju znacajno mesto u hrono ishrani.

 • 300 gr integralnog psenicnog brasna
 • 100 gr ovsenog brasna
 • 100 gr tamnog razanog brašna
 • 2 kasike pshilium
 • 1 kašičica himalajske soli
 • 15 gr praška za pecivo
 • 1 kasika crnog luka u prahu (pečenog)
 • 500 ml vode (mlake)
 • 2 kasike ulja
 1. Rernu sam ukljucila na 250C da se greje dok ne sjedinim testo, jer rerna treba da bude zagrejana onog momenta kad je testo formirano u veknicu. Posto se hleb zamesi za minut, ja pocnem da ga mesim onog momenta kada je rerna dostigla 250C.
 2. Znaci, brasna su nebitna, moze da se stavi i samo jedna vrsta. Pripremila sam tepsiju i na nju sam stavila papir.
 3. U ciniju sam usula 500ml vode i ulje u suve sastojke i brzo sam mesala rukom da dobijem cvrscu masu kako bi mogla mokrim rukama da oblikujem veknu. U mom slucaju nisam dodavala vise vode, bilo je sasvim dovoljno. Par puta sam pokvasila ruke da bi brzo oformila veknicu i dobro je sa vodom utapkala kao da se igram sa glinom. Prenela sam na tepsiju i nozem izvukla nekoliko linija da ne bi pukao mnogo prilikom pecenja.
 4. Vreme pecenja zavisi od kolicine brasna, struje i rerne. Onaj hleb mi se pekao 25 minuta. Znate da je gotov kada je kora tvrda. Kora ce brzo biti meka po vadjenju iz rerne.
Peceni luk u prahu ne morate da stavljate. Mi volimo kada hleb mirise na peceni crni luk, a mene podseca na predivne hlebove u Nemackoj.