Napolitanka torta – Marija Mirković

Napolitanka torta – Marija Mirković

Napolitanka torta – lagana, kremasta torta sa ukusom lešnika

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Napolitanka torta – Marija Mirković

  • Kora:
  • 8 belanaca
  • 8 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • 10 kašika mlevenih oraha
  • Fil:
  • 8 žumanaca
  • 8 kašika šećera
  • 4 pudinga od vanile
  • 1300 ml mleka
  • 300 gr margarina
  • 300 ge prah šećera
  • 300 gr napolitanki sa ukusom lešnika
  • 150 gr čokolade
  • 100 gr šlaga
  1. Mikserom umutiti belanca sa šećerom dodati orahe i brašno i sipati u tepsiju (41×27 cm) obloženu papirom za pečenje. Pečemo na 180 stepeni.
  2. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati 4 pudinga od vanile umutimo žicom da nema grudvica i skuvati u mleku. Ostaviti da se ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu i sjediniti sa hladnim filom. Podeliti ga na 2 dela u prvi dodati rendane napolitanke. A u drugi deo dodati otopljenu čokoladu.
  3. Filovati: Kora – fil od napolitanke – fil od čokolade – šlag.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Napolitanka torta – Marija Mirković

Povezane teme
Najnovije

Ukusna kašica od kelja koju će beba obožavati

Kelj je jedno od mojih omiljenih lisnatih povrća jer ga je lako dodati u hranu za bebe. U kombinaciji sa drugim zdravim sastojcima kao...

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.