Narodni muzej Zrenjanin: Predavanje o carskoj porodici Romanov

U četvrtak, 21. marta 2019, sa početkom u 19 časova, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, a u okviru izložbe „U susret ruskom caru. Romanovi – carsko služenje“, biće održano predavanje o carskoj porodici Romanov na kom će govoriti đakon Predrag Nenin i istoričar dr Aleksandar Ivanov.

Na predavanju će biti reči kako o istorijskoj vezi Srbije i Rusije (srpsko-ruskom savezništvu u Velikom ratu 1914-1918, odnosima između dinastija Karađorđevića i Romanova krajem XIX i početkom XX veka – u vreme Petra I Oslobodioca i Nikolaja II) tako i o crkvenom služenju Romanovih, njihovim poslednjim danima, Ipatijevskom domu i kanonizaciji.

Narodni muzej Zrenjanin: Predavanje o carskoj porodici Romanov
Narodni muzej Zrenjanin: Predavanje o carskoj porodici Romanov

Izvor: saopštenje za medije, Narodni muzej Zrenjanin

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Narodni muzej Zrenjanin: Predavanje o carskoj porodici Romanov

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.