Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu

Dualno obrazovanje u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva svetski je trend, koji je od nedavno stigao i na naše prostore. Zahtevi ove industrije za visoko-kvalifikovanim kadrovima zahtevaju primenjeno znanje i veštine stečene još tokom studija, zahvaljujući kojem hotelski i ugostiteljski profesionalci odmah mogu da se uključe na tržište rada, i to ne samo lokalno, već i svetsko.

Sada i naši stručnjaci u ovoj oblasti ne zaostaju za svojim kolegama iz drugih zemalja, zahvaljujući mogućnosti da se obrazuju i steknu diplome najprestižnije obrazovne institucije za hotelijerstvo i ugostiteljstvo na svetu –  École hôtelière de Lausanne (EHL). Ova renomirana škola godinama je prepoznata kao vodeća svetska obrazovna institucija u hotelskoj industriji, a njeni polaznici kao najviše rangirani stručnjaci traženi širom sveta.

Nedavno je i naša zemlja postala deo prestižne EHL zajednice, kroz ohma akademiju, jedinu obrazovnu instituciju koja radi pod licencom VET by EHL programa (strukovno obrazovanje i praksa), koji je kreiran i licenciran od strane EHL. Priključujući se ovom programu naši polaznici imaju priliku da postanu deo stogodišnje tradicije švajcarskog obrazovanja u polju hotelijerstva i ugostiteljstva, sa alumni zajednicom od preko 25 000 članova.

Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu - foto by ohma
Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu – foto by ohma

Prva generacija polaznika od marta u Beogradu već stiče znanje po programu zasnovanom na švajcarskom državnom modelu obrazovanja, dok je upis nove generacije koja će od septembra pohađati nastavu, u toku. Kroz četiri studijska programa – Culinary, Rooms division, Hotel administration i Food & Beverage Services, polaznicima je omogućeno da istovremeno steknu, razviju i unaprede svoja znanja i veštine u skladu sa najvišim globalnim standardima u ovoj industriji, dok im međunarodno priznata diploma VET by EHL, otvara vrata svetske hotelijerske industrije.

Uroš Urošević, izvršni direktor kompanije winsedswiss u Srbiji, koja je na naše prostore donela ovaj nov model obrazovanja ističe da je industrija uslužnih delatnosti sve zahtevnija u pogledu kvaliteta usluge i profesionalnih veština stručnih kadrova, što danas u fokus stavlja dualno obrazovanje i primenjeno znanje kao komparativnu prednost u karijernom razvoju profesionalaca koji su cenjeni i traženi u hotelijerstvu.

Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu - foto by ohma
Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu – foto by ohma

Naš cilj da kreiramo čitave generacije visoko-kvalifikovanih profesionalaca, koji mogu da pariraju svojim kolegama bilo gde u svetu i koji će imati veštine i obrazovanje koji im omogućavaju fantastične profesionalne mogućnosti, ne samo u Srbiji već bilo gde u svetu. Verujemo da ćemo kroz svega par godina napraviti sjajnu spregu između obrazovanja i privrede i doprineti značajnom unapređenju kvaliteta stručnog kadra, ali i čitave industrije “ – dodaje Uroš Urošević.

Eksluzivni model dualnog obrazovanja po prvi put u našoj zemlji u fokus stavlja učenje kroz praksu, u okviru kojeg polaznici tromesečni praktični deo nastave obavljaju u renomiranim hotelskim i ugostiteljskim objektima u Srbiji i regionu, kao što su Hyatt Regency, Mona Plaza, Hilton, Falkensteiner i brojni drugi, što im omogućava da upoznaju rad svih hotelskih operativnih odeljenja i pripreme se za karijeru po internacionalnim standardima.

U samom trening centru, polaznici rade sa mentorima i sertifikovanim EHL trenerima, koji su priznati ugostiteljski i hotelski profesionalci, a gostujuća predavanja i radionice daju dodatnu priliku za vežbe i obuke u okruženjima diplomatskih rezidencija i institucija u kojima se zahteva najviši standard ugostiteljstva.

Izvor: saopštenje za medije ohma by winsedswiss Serbia

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu

Sadržaj [ ]
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.