Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu - foto by ohma
Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu - foto by ohma

Dualno obrazovanje u oblasti hotelijerstva i ugostiteljstva svetski je trend, koji je od nedavno stigao i na naše prostore. Zahtevi ove industrije za visoko-kvalifikovanim kadrovima zahtevaju primenjeno znanje i veštine stečene još tokom studija, zahvaljujući kojem hotelski i ugostiteljski profesionalci odmah mogu da se uključe na tržište rada, i to ne samo lokalno, već i svetsko.

Sada i naši stručnjaci u ovoj oblasti ne zaostaju za svojim kolegama iz drugih zemalja, zahvaljujući mogućnosti da se obrazuju i steknu diplome najprestižnije obrazovne institucije za hotelijerstvo i ugostiteljstvo na svetu –  École hôtelière de Lausanne (EHL). Ova renomirana škola godinama je prepoznata kao vodeća svetska obrazovna institucija u hotelskoj industriji, a njeni polaznici kao najviše rangirani stručnjaci traženi širom sveta.

Nedavno je i naša zemlja postala deo prestižne EHL zajednice, kroz ohma akademiju, jedinu obrazovnu instituciju koja radi pod licencom VET by EHL programa (strukovno obrazovanje i praksa), koji je kreiran i licenciran od strane EHL. Priključujući se ovom programu naši polaznici imaju priliku da postanu deo stogodišnje tradicije švajcarskog obrazovanja u polju hotelijerstva i ugostiteljstva, sa alumni zajednicom od preko 25 000 članova.

Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu - foto by ohma
Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu – foto by ohma

Prva generacija polaznika od marta u Beogradu već stiče znanje po programu zasnovanom na švajcarskom državnom modelu obrazovanja, dok je upis nove generacije koja će od septembra pohađati nastavu, u toku. Kroz četiri studijska programa – Culinary, Rooms division, Hotel administration i Food & Beverage Services, polaznicima je omogućeno da istovremeno steknu, razviju i unaprede svoja znanja i veštine u skladu sa najvišim globalnim standardima u ovoj industriji, dok im međunarodno priznata diploma VET by EHL, otvara vrata svetske hotelijerske industrije.

Uroš Urošević, izvršni direktor kompanije winsedswiss u Srbiji, koja je na naše prostore donela ovaj nov model obrazovanja ističe da je industrija uslužnih delatnosti sve zahtevnija u pogledu kvaliteta usluge i profesionalnih veština stručnih kadrova, što danas u fokus stavlja dualno obrazovanje i primenjeno znanje kao komparativnu prednost u karijernom razvoju profesionalaca koji su cenjeni i traženi u hotelijerstvu.

Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu - foto by ohma
Naši kadrovi kao deo zajednice najkvalifikovanijih profesionalaca u hotelijerstvu i ugostiteljstvu – foto by ohma

Naš cilj da kreiramo čitave generacije visoko-kvalifikovanih profesionalaca, koji mogu da pariraju svojim kolegama bilo gde u svetu i koji će imati veštine i obrazovanje koji im omogućavaju fantastične profesionalne mogućnosti, ne samo u Srbiji već bilo gde u svetu. Verujemo da ćemo kroz svega par godina napraviti sjajnu spregu između obrazovanja i privrede i doprineti značajnom unapređenju kvaliteta stručnog kadra, ali i čitave industrije “ – dodaje Uroš Urošević.

Eksluzivni model dualnog obrazovanja po prvi put u našoj zemlji u fokus stavlja učenje kroz praksu, u okviru kojeg polaznici tromesečni praktični deo nastave obavljaju u renomiranim hotelskim i ugostiteljskim objektima u Srbiji i regionu, kao što su Hyatt Regency, Mona Plaza, Hilton, Falkensteiner i brojni drugi, što im omogućava da upoznaju rad svih hotelskih operativnih odeljenja i pripreme se za karijeru po internacionalnim standardima.

U samom trening centru, polaznici rade sa mentorima i sertifikovanim EHL trenerima, koji su priznati ugostiteljski i hotelski profesionalci, a gostujuća predavanja i radionice daju dodatnu priliku za vežbe i obuke u okruženjima diplomatskih rezidencija i institucija u kojima se zahteva najviši standard ugostiteljstva.

Izvor: saopštenje za medije ohma by winsedswiss Serbia

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!