Neobična pasta – Javorka Filipović

0

Neobična pasta – Javorka Filipović

Neobična pasta – ovako spremljena pasta ima mekano meso koje je tu mekoću dobilo kuvanjem u mleku, a sama testenina se nije slepila i potpuno je kuvana al dente.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Neobična pasta - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Neobična pasta – Javorka Filipović

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour

Sastojci

  • 350 g mlevene junetine
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • malo ulja
  • 750 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 350 g makarona
  • 250 g pelata paradajza
  • 40 g parmezana
  • origano
  • so
  • mešavina biljnih začina

Uputstvo za pripremu

  1. Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati.
  2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati mlevenu
  3. junetinu, te i nju pržiti da bi promenila boju.
  4. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok
  5. meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
  6. Potom dodati makarone, pa postepeno dolivati mešavinu
  7. mleka i vode povremeno mešajući dok testenina potpuno ne
  8. omekša i upije tečnost.
  9. Dodati izmiksani pelat, origano, so i začine po ukusu, te
  10. nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi još 10 minuta.
  11. Gotovo jelo posuti parmezanom.

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.