Recepti, vesti, saveti i online magazin. Svi recepti na jednom mestu

Neobična pasta – Javorka Filipović

0

Neobična pasta – Javorka Filipović

Neobična pasta – ovako spremljena pasta ima mekano meso koje je tu mekoću dobilo kuvanjem u mleku, a sama testenina se nije slepila i potpuno je kuvana al dente.

Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Neobična pasta - Javorka Filipović - Recepti i Kuvar online
Štampanje

Neobična pasta – Javorka Filipović

Vreme pripreme 10 minutes
Termicka obrada 50 minutes
Ukupno vreme 1 hour

Sastojci

  • 350 g mlevene junetine
  • 2 čena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • malo ulja
  • 750 ml mleka
  • 250 ml vode
  • 350 g makarona
  • 250 g pelata paradajza
  • 40 g parmezana
  • origano
  • so
  • mešavina biljnih začina

Uputstvo za pripremu

  1. Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati.
  2. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati mlevenu
  3. junetinu, te i nju pržiti da bi promenila boju.
  4. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok
  5. meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
  6. Potom dodati makarone, pa postepeno dolivati mešavinu
  7. mleka i vode povremeno mešajući dok testenina potpuno ne
  8. omekša i upije tečnost.
  9. Dodati izmiksani pelat, origano, so i začine po ukusu, te
  10. nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi još 10 minuta.
  11. Gotovo jelo posuti parmezanom.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.