Neobična pasta – Javorka Filipović
Neobična pasta – ovako spremljena pasta ima mekano meso koje je tu mekoću dobilo kuvanjem u mleku, a sama testenina se nije slepila i potpuno je kuvana al dente.
Ne propustite ni jedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!
Neobična pasta – Javorka Filipović
- 350 g mlevene junetine
- 2 čena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- malo ulja
- 750 ml mleka
- 250 ml vode
- 350 g makarona
- 250 g pelata paradajza
- 40 g parmezana
- origano
- so
- mešavina biljnih začina
- Crni luk iseći na kockice, beli luk ispasirati.
- Na malo ulja propržiti crni i beli luk, dodati mlevenu
- junetinu, te i nju pržiti da bi promenila boju.
- Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi dok
- meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
- Potom dodati makarone, pa postepeno dolivati mešavinu
- mleka i vode povremeno mešajući dok testenina potpuno ne
- omekša i upije tečnost.
- Dodati izmiksani pelat, origano, so i začine po ukusu, te
- nastaviti sa kuvanjem na umerenoj temperaturi još 10 minuta.
- Gotovo jelo posuti parmezanom.