Neverovatan uspeh mladog kulinara iz Srbije
Neverovatan uspeh mladog kulinara iz Srbije

Jovan Tomović najbolji u disciplini „Crna kutija“

Beograd, 10. maj 2016. godine – Na nedavno održanom prestižnom  internacionalnom kulinarskom kupu u rumunskom gradu Jašiju, mladi kuvar Jovan Tomović iz Srbije, osvojio je čak sedam medalja i pehar. Uspeh je utoliko veći jer se Jovan (17) takmičio u seniorskim kategorijama, koje su namenjene profesionalnim kuvarima starijim od 25 godina.

„Nadamo se da će postignuti uspeh našem mladom kolegi Jovanu biti značajan podstrek za dalji napredak u profesiji i da ćemo mi kao kompanija i ubuduće biti tu za sve mlade talente pružajući im nesebično našu pomoć.“ rekao je rukovodilac Metro Horeca Centra Uroš Urošević, gde poslednjih godina Jovan obavlja stručnu praksu.

Neverovatan uspeh mladog kulinara iz Srbije
Neverovatan uspeh mladog kulinara iz Srbije
Neverovatan uspeh mladog kulinara iz Srbije
Neverovatan uspeh mladog kulinara iz Srbije

Jovan Tomović takmičio se u Rumuniji, zajedno sa oko 150 takmičara iz celog sveta, Grčke, Kipra, Koreje, Bugarske, Albanije, Italije, Azerbejdžana, Turske, Švedske, Tunisa, Poljske, Izraela, Palestine i drugih, u najtežoj kulinarskoj disciplini “Crna Kutija”. Ekipe su imale zadatak da pripreme jela od nepoznatih namirnica i sve to pod strogim sudijskim okom Svetske asocijacije šefova kuvara i Svetskog udruženja master šefova. Pokazavši svoj ogromni talenat, Jovan je tako osvojio zlatnu medalju i pehar za jelo od svinjskog mesa, srebrnu medalju za jelo od ribe i po jednu bronzanu medalju za jela od piletine i vegetarijanski obrok. Tu kolekciju obogatile su još po jedna zlatna, srebrna i bronzana medalja, za timski nastup sa studentima Visoke poslovne škole strukovnih studija iz Leskovca, u kategorijama nacionalni srpski sto, svadbena torta i restoranski dezerti.

Izvor: saopštenje za medije METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!