Nova sezona METRO & CPG škole kuvanja - “Diplomatic Edition” - Recepti i Kuvar online
Nova sezona METRO & CPG škole kuvanja - “Diplomatic Edition” - Recepti i Kuvar online

Švajcarska ambasada predstavila svoje specijalitete

Beograd, 30. novembar 2015. godineCiklus METRO & CPG škole kuvanja ove sezone nastavlja se pod nazivom – “Diplomatic Edition”, u okviru kojeg svoje specijalitete predstavljaju strane ambasade u Beogradu. Druga u nizu zemlja koja je predstavila svoje nacionalne specijalitete bila je Švajcarska.

U METRO Horeca centru bili su ugošćeni ambasador švajcarske, Jean Daniel Rucha, koji je je zajedno sa svojim prijateljima predstavio neke od tradicionalnih jela ove prelepe zemlje, uz dirigentsku palicu Uroša Uroševića, glavnog kuvara Metro Horeca centra i Mišu Jevericu, kuvara ambasade.

Švajcarska je prepoznatljiva po vrhunskom siru te je shodno tome za dobrodošlicu poslužena pita sa sirom, veoma ukusna sa finom teksturom, nalik našoj gibanici. Za predjelo je servirana poširana pastrmka, a za glavno jelo dinstana jagnjetina sa šafranom, uz ukusne pljeskavice od krompira. Za sve sladokusce pripremljen je i desert “strifles” sa vanil kremom čime je upotpunjen meni sa švajcarskog podneblja u kojem se prepliću tekovine nemačke, francuske i italijanske kuhinje.

Druženje, uz ukusnu hranu, obogatila su vina Tikveš vinarije, ovog puta Grenache Blanc i Alexandria Couve belo.

Školu kuvanja METRO Cash & Carry Srbija organizuje uz podršku licencnog časopisa posvećenog kulinarstvu “Jaime” koji izdaje Color Press grupa. Cilj Škole kuvanja je popularizacija gastronomije u Srbiji i upoznavanje sa specijalitetima i ukusima najpoznatijih svetskih kuhinja.

Izvor: saopštenje za medije, METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!