Nova sezona METRO & CPG škole kuvanja – “Diplomatic Edition”

Švajcarska ambasada predstavila svoje specijalitete

Beograd, 30. novembar 2015. godineCiklus METRO & CPG škole kuvanja ove sezone nastavlja se pod nazivom – “Diplomatic Edition”, u okviru kojeg svoje specijalitete predstavljaju strane ambasade u Beogradu. Druga u nizu zemlja koja je predstavila svoje nacionalne specijalitete bila je Švajcarska.

U METRO Horeca centru bili su ugošćeni ambasador švajcarske, Jean Daniel Rucha, koji je je zajedno sa svojim prijateljima predstavio neke od tradicionalnih jela ove prelepe zemlje, uz dirigentsku palicu Uroša Uroševića, glavnog kuvara Metro Horeca centra i Mišu Jevericu, kuvara ambasade.

Švajcarska je prepoznatljiva po vrhunskom siru te je shodno tome za dobrodošlicu poslužena pita sa sirom, veoma ukusna sa finom teksturom, nalik našoj gibanici. Za predjelo je servirana poširana pastrmka, a za glavno jelo dinstana jagnjetina sa šafranom, uz ukusne pljeskavice od krompira. Za sve sladokusce pripremljen je i desert “strifles” sa vanil kremom čime je upotpunjen meni sa švajcarskog podneblja u kojem se prepliću tekovine nemačke, francuske i italijanske kuhinje.

Druženje, uz ukusnu hranu, obogatila su vina Tikveš vinarije, ovog puta Grenache Blanc i Alexandria Couve belo.

Školu kuvanja METRO Cash & Carry Srbija organizuje uz podršku licencnog časopisa posvećenog kulinarstvu “Jaime” koji izdaje Color Press grupa. Cilj Škole kuvanja je popularizacija gastronomije u Srbiji i upoznavanje sa specijalitetima i ukusima najpoznatijih svetskih kuhinja.

Izvor: saopštenje za medije, METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

 

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Nova sezona METRO & CPG škole kuvanja – “Diplomatic Edition”

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.