Mladi kulinar iz Srbije, Jovan Tomović nastavlja da niže uspehe - Recepti i Kuvar online
Mladi kulinar iz Srbije, Jovan Tomović nastavlja da niže uspehe - Recepti i Kuvar online

Jovan Tomović nastavlja da niže uspehe

Beograd, 23. maj 2016. godine – Nakon izuzetnog uspeha na takmičenju u Rumuniji, na nedavno održanom kulinarskom internacionalnom takmičenju, “Balkan Culinary Cup” u Bugarskoj, mladi kulinar iz Srbije Jovan Tomović nastavlja da postiže odlične rezultate. Jovan je osvojio dve zlatne medalje i pehar, dok je njegov školski drug Uroš Bolić osvojio jedno zlatno odličje.

Talentovani kulinar, koji godinama unazad osvaja priznanja na svetskim takmičenjima, u Bugarskoj je osvojio prvo mesto u kategoriji četiri različita jela od jaja za dve osobe i još jednu zlatnu medalju i pehar, kao najbolji u kategoriji ,,black box’’ – crna kutija, a mladi kuvar Uroš Bolić u istoj kategoriji osvojio je zlatnu medalju.

Mladi kulinar iz Srbije, Jovan Tomović nastavlja da niže uspehe - Recepti i Kuvar online
Mladi kulinar iz Srbije, Jovan Tomović nastavlja da niže uspehe – Recepti i Kuvar online

U kategoriji „crna kutija“ takmičari su imali zadatak da pripreme jelo od nepoznatih namirnica, uz mogućnost da dodaju dva tradicionalna ili autentična sastojka iz zemlje iz koje dolaze. Ovi mladi kulinari učenici su završnih razreda srednje Ugostiteljsko-turističke škole iz Beograda koji stručnu praksu obavljaju u METRO Horeca Centru gde su i vršili pripreme za ovo takmičenje.

Rukovodilac METRO Horeca Centra, Uroš Urošević, koji je ujedno i njihov mentor, na ovom festivalu učestvovao je kao član žirija.

U okviru ovog takmičenja učestvovalo je više od 200 takmičara iz preko 15 zemalja, kao sto su Japan, Južna Korea, Ukrajina, Turska, Grčka, Slovačka, Slovenija, Hrvatska i druge.

Izvor: saopštenje za medije METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!