Novi koncept hotelijerstva – Hotel Zepter

Drugačiji luksuz u srcu Beograda

Hotel Zepter, prvi apartmanski hotel visoke kategorije u Beogradu, smešten je u srcu grada, na Terazijama. Iako je lociran u sred gradske vreve, hotel predstavlja pravu oazu mira, nenametljive lepote, komfora i sofisticiranog luksuza. Specifičnost ovog hotela je u doslednoj primeni Zepter misije zdravlja.

U prizemlju Zepter hotela nalaze se: recepcija, Smart Life restoran sa raznovrsnim a zdravim menijem, Snack bar u kome se servira doručak i Zepresso Aperitiv bar sa bogatom ponudom napitaka i Zepresso kafe aromom. Na međuspratu je smešten Zepter Conference hall, multifunkcionalna sala koja može da zadovolji zahteve gostiju za različitim tipom sastanaka. Na drugom spratu nalazi se terasa Joy-Me idealna za razne prijeme na otvorenom, kapaciteta do 80 osoba. Sobe i apartmani nalaze se od prvog do šestog sprata, dok je na poslednjem, sedmom spratu smešten SmartLife Fitness centar – idealno mesto za održavanje telesne forme, biblioteka i impozantna terasa Horizont, idealna za prijeme na otvorenom, koja može da ugosti do 100 osoba.

Novi koncept hotelijerstva - Hotel Zepter | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 4Nedavno je novinarima predstavljen novi koncept hotelijerstva – Hotel lifestyle, koji na prvo mesto stavlja zdravlje gosta. Zanimljivo je da u ovom hotelu, zahvaljujući specijalnom sistemu prečišćavanja vazduha, gosti usred grada dišu svež planinski vazduh, a u sobama su izloženi blagotvornom dejstvu Bioptron svetlosti.

„Želeli smo da Hotel Zepter bude najzdravije mesto koje možete naći u centru Beograda. Oko 700.000 evra smo uložili u svu potrebnu opremu kako bi našim gostima pružili potpuno zdravo okruženje. Tu spadaju najsavremeniji sistemi za prečišćavanje vode, posebno posuđe u kom se hrana priprema bez ulja, specijalni aparati za prečišćavanje vazduha i Bioptron lampe za svetlosnu terapiju. Sistemi za prečišćavanje vode ne koriste električnu energiju, a upotreba Zepter posuđa u kuhinji duplo smanjuje potrošnju električne energije čime dajemo naš doprinos štednji stuje i očuvanju životne sredine,“ rekao je generalni direktor hotela Đorđe Rašić.

Novi koncept hotelijerstva - Hotel Zepter | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 5Potom je šef kuhinje Uroš Knežić objasnio prednosti pripremanja hrane na zdrav način i pokazao kako izgleda pripremanje ćuretine bez ikakvih dodataka. „Sva hrana već poseduje sve potrebne količine masnoće, vode ili soli. Kada je pripremljena na ovaj način, hrana zadržava svoj prirodni ukus i sastav i nije potrebno dodavati joj začine koji su u prevelikoj količini štetni„ rekao je Uroš pokazavši da savremeni šefovi moraju da imaju mnogo talenata, pa da budu i dobri performeri.

„Ne možemo promeniti nezdrave navike preko noći, ali možemo ponuditi zdravo okruženje koje će inspirisati naše goste da brinu o sebi i kada nisu u našem hotelu“ zaključio je direktor Rašić.

Novi koncept hotelijerstva - Hotel Zepter | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 2

Zdrava voda, lepši čaj

Domaćini su za novinare priredili zanimljivu demonstraciju kvaliteta vode koju piju gosti Hotela Zepter. U identične čaše su stavili po kesicu čaja od kamilice i prelili ih sa tri vrste vode: flaširanom, takozvanom česmovačom i vodom prečišćenom u Zepter aparatu. Urođenu sumnjičavost novinara opovrgla su čula vida i ukusa. Čaj preliven vodom iz Zepter aparata imao je jasnu žutu boju i kristalnu bistrinu, a ukus je, verujte, drugačiji, neuporedivo puniji i intenzivniji.

 

Novi koncept hotelijerstva - Hotel Zepter | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?

Jagode, med i balzamiko sirće

Posle besprekorno serviranog i ukusnog rolovanog brancina sa lososom i povrćem, sve spremljeno na zdrav, Zepter način, poslužen je neobičan dezert koji nas je oduševio neobičnom kombinacijom ukusa – sveže jagode u sosu od meda i balzamiko sirćeta. Nezaboravno!

Branka G. Gajić

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Vesti, kliknite na link: VESTI.

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.

Novi koncept hotelijerstva – Hotel Zepter

Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.