Novi koncept hotelijerstva - Hotel Zepter | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 1

Drugačiji luksuz u srcu Beograda

Hotel Zepter, prvi apartmanski hotel visoke kategorije u Beogradu, smešten je u srcu grada, na Terazijama. Iako je lociran u sred gradske vreve, hotel predstavlja pravu oazu mira, nenametljive lepote, komfora i sofisticiranog luksuza. Specifičnost ovog hotela je u doslednoj primeni Zepter misije zdravlja.

U prizemlju Zepter hotela nalaze se: recepcija, Smart Life restoran sa raznovrsnim a zdravim menijem, Snack bar u kome se servira doručak i Zepresso Aperitiv bar sa bogatom ponudom napitaka i Zepresso kafe aromom. Na međuspratu je smešten Zepter Conference hall, multifunkcionalna sala koja može da zadovolji zahteve gostiju za različitim tipom sastanaka. Na drugom spratu nalazi se terasa Joy-Me idealna za razne prijeme na otvorenom, kapaciteta do 80 osoba. Sobe i apartmani nalaze se od prvog do šestog sprata, dok je na poslednjem, sedmom spratu smešten SmartLife Fitness centar – idealno mesto za održavanje telesne forme, biblioteka i impozantna terasa Horizont, idealna za prijeme na otvorenom, koja može da ugosti do 100 osoba.

Novi koncept hotelijerstva - Hotel Zepter | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 4Nedavno je novinarima predstavljen novi koncept hotelijerstva – Hotel lifestyle, koji na prvo mesto stavlja zdravlje gosta. Zanimljivo je da u ovom hotelu, zahvaljujući specijalnom sistemu prečišćavanja vazduha, gosti usred grada dišu svež planinski vazduh, a u sobama su izloženi blagotvornom dejstvu Bioptron svetlosti.

„Želeli smo da Hotel Zepter bude najzdravije mesto koje možete naći u centru Beograda. Oko 700.000 evra smo uložili u svu potrebnu opremu kako bi našim gostima pružili potpuno zdravo okruženje. Tu spadaju najsavremeniji sistemi za prečišćavanje vode, posebno posuđe u kom se hrana priprema bez ulja, specijalni aparati za prečišćavanje vazduha i Bioptron lampe za svetlosnu terapiju. Sistemi za prečišćavanje vode ne koriste električnu energiju, a upotreba Zepter posuđa u kuhinji duplo smanjuje potrošnju električne energije čime dajemo naš doprinos štednji stuje i očuvanju životne sredine,“ rekao je generalni direktor hotela Đorđe Rašić.

Novi koncept hotelijerstva - Hotel Zepter | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 5Potom je šef kuhinje Uroš Knežić objasnio prednosti pripremanja hrane na zdrav način i pokazao kako izgleda pripremanje ćuretine bez ikakvih dodataka. „Sva hrana već poseduje sve potrebne količine masnoće, vode ili soli. Kada je pripremljena na ovaj način, hrana zadržava svoj prirodni ukus i sastav i nije potrebno dodavati joj začine koji su u prevelikoj količini štetni„ rekao je Uroš pokazavši da savremeni šefovi moraju da imaju mnogo talenata, pa da budu i dobri performeri.

„Ne možemo promeniti nezdrave navike preko noći, ali možemo ponuditi zdravo okruženje koje će inspirisati naše goste da brinu o sebi i kada nisu u našem hotelu“ zaključio je direktor Rašić.

Novi koncept hotelijerstva - Hotel Zepter | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas? 2

Zdrava voda, lepši čaj

Domaćini su za novinare priredili zanimljivu demonstraciju kvaliteta vode koju piju gosti Hotela Zepter. U identične čaše su stavili po kesicu čaja od kamilice i prelili ih sa tri vrste vode: flaširanom, takozvanom česmovačom i vodom prečišćenom u Zepter aparatu. Urođenu sumnjičavost novinara opovrgla su čula vida i ukusa. Čaj preliven vodom iz Zepter aparata imao je jasnu žutu boju i kristalnu bistrinu, a ukus je, verujte, drugačiji, neuporedivo puniji i intenzivniji.

 

Novi koncept hotelijerstva - Hotel Zepter | Recepti & Kuvar Online - Šta da kuvam danas?

Jagode, med i balzamiko sirće

Posle besprekorno serviranog i ukusnog rolovanog brancina sa lososom i povrćem, sve spremljeno na zdrav, Zepter način, poslužen je neobičan dezert koji nas je oduševio neobičnom kombinacijom ukusa – sveže jagode u sosu od meda i balzamiko sirćeta. Nezaboravno!

Branka G. Gajić

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage. Ukoliko želite da pogledate sve tekstove iz kategorije Vesti, kliknite na link: VESTI.