Novi sastojak za stari slatkiš

Prava poslastica u jesenje dane najslađa je kad se jede u nekom od kafića dok kiša udara u prozor, a raznobojno lišće budi nostalgične osećaje. Koji je to novi sastojak za stari slatkiš – kesten pire?

Ko voli kesten, nikada ne odbija kesten pire. Međutim, ovaj put se nemojte odlučiti za kupovni ili onaj iz kafića, već idite do pijace i nabavite putu kesu kestenova, a potom ga sami pripremite u toplini vašeg doma. Uradite to na vaš način i biće mnogo ukusnije. U svega nekoliko koraka i za 10-tak minuta imaćete desert koji ćete obožavati!

Kesten pire, sastojci:

– 30 kestenova (oko 550g) – 2 kašike kokosovog šećera (ili bilo kog drugog po izboru) – 160g kokosovog krema – 1/3 šolje vode

Kesten pire, priprema:

Zasecite kestenje i stavite ih u posudu. Sipajte hladne vode toliko da ih prekrije, a zatim ih stavite na srednju vatru. Kuvajte ih oko 35 minuta. Biće gotovi kada više ne budu tvrdi na dodir i kada možete lako da ih otvorite.

Oljuštite ih, ali vodite računa da se ne opečete. Ipak, to je mnogo laše uraditi dok su topli. Naknadno će bii nemoguće.

Prebacite kestenje u blender i izmiksajte ga zajedno sa šećerom. Gustu smesu razredite vodom sve dok ne dobijete kremastu smesu.

PROČITAJ: KESTEN PIRE SA ŠLAGOM

Izvadite smesu u činiju i dodaje kokosov krem. Izmešajte dobro dok se sve ne sjedini.

Ohladite ga u frižideru i dodajte kokosovog krema po vrhu.

Uživajte u jesenjem slatkišu i prijatno!

Izvor: BKTVNews, Katarina Mihajlović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Podeli

Pošalji ovaj recept nekome ko voli da kuva, nakome kome ćeš da spremaš ovo jelo ili nekome ko želiš da ga spremi za tebe! Podeli hranu sa drugima, uživaj sa prijateljima.
Povezane teme
Najnovije

Grilovana piletina marinirana u slatkom i pikantnom sosu od ananasa

Danas ti predstavljam recept za ukusnu i egzotiču piletinu sa ananasom. Slatko, slano, lepljivo i prosto neodoljivo – ovo jelo će te oduševiti na...

Oceni recept i napiši komentar

Molimo unesi komentar
Molimo unesi tvoje ima ovde

Najspremanije

Čokoladni fil za tortu

Kada pravite Čokoladni fil za tortu, čokoladu uvek topite na pari, nikako na direktnom plamenu, a pre topljenja što više je izlomite i izmrvite.

Dinstana zelena boranija

Dinstana zelena boranija je tradicionalni recept mediteranske kuhinje. U Grčkoj, ovo jelo nazivaju Fasolakia.

Kolač sa džemom od kajsija – Medenjaci

Kolač sa džemom od kajsija se brzo sprema i sastojke obično imate u kući. Može se napraviti i posni, pa je zgodan za svaku priliku.