Novi sastojak za stari slatkiš

0

Prava poslastica u jesenje dane najslađa je kad se jede u nekom od kafića dok kiša udara u prozor, a raznobojno lišće budi nostalgične osećaje. Koji je to novi sastojak za stari slatkiš – kesten pire?

Ko voli kesten, nikada ne odbija kesten pire. Međutim, ovaj put se nemojte odlučiti za kupovni ili onaj iz kafića, već idite do pijace i nabavite putu kesu kestenova, a potom ga sami pripremite u toplini vašeg doma. Uradite to na vaš način i biće mnogo ukusnije. U svega nekoliko koraka i za 10-tak minuta imaćete desert koji ćete obožavati!

Kesten pire, sastojci:

– 30 kestenova (oko 550g) – 2 kašike kokosovog šećera (ili bilo kog drugog po izboru) – 160g kokosovog krema – 1/3 šolje vode

Kesten pire, priprema:

Zasecite kestenje i stavite ih u posudu. Sipajte hladne vode toliko da ih prekrije, a zatim ih stavite na srednju vatru. Kuvajte ih oko 35 minuta. Biće gotovi kada više ne budu tvrdi na dodir i kada možete lako da ih otvorite.

Oljuštite ih, ali vodite računa da se ne opečete. Ipak, to je mnogo laše uraditi dok su topli. Naknadno će bii nemoguće.

Prebacite kestenje u blender i izmiksajte ga zajedno sa šećerom. Gustu smesu razredite vodom sve dok ne dobijete kremastu smesu.

PROČITAJ: KESTEN PIRE SA ŠLAGOM

Izvadite smesu u činiju i dodaje kokosov krem. Izmešajte dobro dok se sve ne sjedini.

Ohladite ga u frižideru i dodajte kokosovog krema po vrhu.

Uživajte u jesenjem slatkišu i prijatno!

Izvor: BKTVNews, Katarina Mihajlović

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Preporučujemo Članci ovog autora

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena.