„Novogodišnja kutija“ izmamila osmehe mališana
„Novogodišnja kutija“ izmamila osmehe mališana

Beograd, 18. decembar 2017. godine – Crédit Agricole Srbija i kompanija METRO Cash & Carry u saradnji sa partnerima organizovali su novogodišnju predstavu u Sava Centru namenjenu deci iz socijalno ugroženih porodica. Više od 1000 mališana uživalo je spektaklu pod nazivom „Novogodišnja potera“, koji je preneo duh predstojećih praznika i darivanja, i doprineo da najmlađi i njihove porodice osete podršku koja im je uvek dobrodošla.

Današnja predstava održana je u sklopu tradicionalnog humanitarnog projekta Novogodišnja kutija koji METRO Cash & Carry i Crédit Agricole Srbija sprovode u saradnji sa Sekretarijatom za obrazovanje i dečju zaštitu Gradske uprave Grada Beograda i humanitarnom organizacijom Banka hrane. Projekat koji traje već osam godina namenjen je podršci prirodnim porodicama osetljivog materijalnog stanja i unapređenju kvaliteta života dece u njima.

Čarobnu atmosferu upotpunio je nastup balerina, druženje sa Vilom Dobrilom i glumcima, a najviše radosti izazvali su novogodišnji paketići prepuni slatkiša koji su mališanima podeljeni po završetku druženja.

„Novogodišnja kutija“ izmamila osmehe mališana

„Kao kompanija vođena vrednostima u koje se ubraja društveno odgovorno poslovanje, ulažemo u decu jer su ona naša budućnost. Zajedno sa partnerima već devet godina organizujemo Vila Dobrila – Novogodišnju kutiju, i donosimo radost deci iz socijalno ugroženih porodica, koji će i ove godine uživati u NG predstavi. Sa ponosom mogu da istaknem da smo donirali skoro 15.000 paketića, koji sadrže hranu, čokoladice i sokiće“, rekla je Kristina Johanson, generalna direktorka METRO Cash & Carry Srbija

Pored predstavnika dve kompanije, decu i roditelje pozdravio je Slavko Gak, gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu.

U okviru projekta Novogodišnja kutija, do sada je oko 14.300 dece u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu primilo novogodišnje paketiće i prisustvovalo prazničnom druženju sa svojom omiljenom Vilom Dobrilom. Višegodišnje trajanje akcije Novogodišnja kutija dokaz je značaja koji ovaj projekat ima upravo u podršci porodicama koje se susreću sa socijalnim i drugim izazovima i podizanju svesti društva o potrebi uključivanja svih koji mogu da pomognu.

Organizatori su ovom prilikom bili složni u tome da je važno da deci pružamo pomoć koja im je potrebna, kao i da ih obradujemo ovakvim novogodišnjim iznenađenjima.

Novogodišnja kutija je nastavak humanitarne akcije Magični doručak, u okviru koje je obezbeđeno 70 tona hrane za više od 35 škola za decu sa smetnjama u razvoju iz Srbije. Tokom skoro decenije postojanja, obe akcije daju značajan doprinos unapređenju kvaliteta života maloletne dece.

Izvor: Saopštenje za medije, METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Najbolji recepti na Android aplikaciji za vaš mobilni telefon ili tablet!

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!