in

Novogodišnji paketići i predstava za mališane u restoranu „Petica“

Novogodišnji paketići i predstava za mališane u restoranu „Petica“ - Recepti i Kuvar online
Novogodišnji paketići i predstava za mališane u restoranu „Petica“ - Recepti i Kuvar online

Beograd 22. decembar 2015. godine – Dejan Mijailović, vlasnik restorana „Petica“, glavnu nagradu koju je osvojio u okviru projekta – METRO ŠAMPIONI HUMANOSTI 2015, rešio je da iskoristi za nastavak humanitarnih aktivnosti. Dejan je u svom restoranu organizovao pozorišnu predstavu, mini muzički koncert i podelu paketića deci sa invaliditetom koja se bave sportom, kao i deci bez roditeljskog staranja. Mališani, koji su uživali u novogodišnjim čarima, imali su priliku i da se druže i fotografišu sa poznatim sportistima.

Deca, koji su članovi „Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda“, kao i mališani iz Prihvatilišta za decu bez roditeljskog staranja, uživali su u pozorišnoj predstavi „Velika novogodišnja audicija“ u kojoj nastupaju mladi glumci iz novosadskog pozorišta. Muzička grupa „Neverne bebe“, kao i Bane Lalić i njegov bend MVP, održali su mini koncert i učinili su da atmosfera bude još zabavnija. Pravo oduševljenje izazvali su poklon paketići i naravno druženje sa poznatim sportistima iz olimpijskog tima u strеljaštvu, Jasnom Šekarić, Zoranom Arunović, Damirom Mikecom i Andreom Arsović.

Novogodišnji paketići i predstava za mališane u restoranu „Petica“ - Recepti i Kuvar online
Novogodišnji paketići i predstava za mališane u restoranu „Petica“ – Recepti i Kuvar online

Prema glasovima publike i ocenama stručnog žirija, u septembru 2015. godine restoran „Petica“ proglašen je za pobednika konkursa METRO Šampioni humanosti 2015. Vlasnik ovog restorana, Dejan Mijailović, koji duži niz godina pruža humani doprinos svojoj zajednici, osvojio je glavnu nagradu – ček u iznosu od 3000 evra u dinarskoj protivvrednosti za kupovinu u METRO Cash & Carry distributivnim centrima, koju je ovaj šampion rešio da upotrebi za nova humana dela.

„Ovo je prva akcija u nizu, i nameravamo i u 2016. godini da organizujemo još humanitarnih aktivnosti i nagradu od METRO-a namenimo onima kojima je to najneophodnije. Osvojenu sumu ćemo rasporediti na 12 meseci, i pomoći različitim ugroženim grupama i pojedincima, neke od ideja su i izgradnja azila za životinje, i podrška talentovanoj deci. Verujem da pomoć nikada nije konačna, ona se živi i širi svakog dana“, rekao je vlasnik poznatog beogradskog restorana.

Humanost vlasnika i zaposlenih u ovom restoranu poznata je mnogima. U „Petici“ se spremala hrana za sve heroje koji su gradili nasipe tokom prošlogodišnjih poplava, pod krovom ovog restorana svoj dom pronašle su mnoge napuštene životinje, skupljala se pomoć za mališane iz Prihvatilišta za decu u Beogradu, i kroz brojne druge aktivnosti vraćaju se osmesi na lice svima koji su izgubili veru u lep život.

Nagradom METRO Šampioni humanosti 2015. vodeća internacionalna kompanija za veleprodaju, METRO Cash & Carry u centar pažnje stavlja ljude koji obično ne dobijaju priznanja ove vrste kako bi se njihove priče čule i motivisale čitavu zajednicu u širenju humanosti.

Izvor: saopštenje za medije, METRO Cash & Carry Srbija

Pročitajte još:

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Miodrag Ilic

Written by Miodrag Ilic

Osnivač projekta Recepti i Kuvar online i odgovorni urednik portala. Kuva iz hobija, ali ne često. Član NUNS.

What do you think?

2k Lajkova
Upvote Downvote
Palmiers sa čokoladom - Ana Vuletić - Recepti i Kuvar online

Palmiers sa čokoladom – Ana Vuletić

Šta da kuvam sutra - četvrtak 24.12.2015. - Pixabay

Šta da kuvam sutra – četvrtak 24.12.2015.