„Novogodišnjoj kutiji“ obradovalo se još hiljadu mališana - foto agencija Headline
„Novogodišnjoj kutiji“ obradovalo se još hiljadu mališana - foto agencija Headline

 

Beograd, 11. decembar, 2019. godine – Kompanija METRO Cash & Carry i Crédit Agricole banka, u saradnji sa Gradom Beogradom i Bankom hrane Beograd, organizovali su danas, tradicionalnu, humanitarnu akciju pod nazivom „Novogodišnja kutija“, u Sava centru. Za decu iz beogradskih vrtića priređena je zanimljiva predstava kao i dodela novogodišnjih paketića.

Događaj je svečano otvorio „Hor dece i zaposlenih Predškolske ustanove Čukarica“, nakon čega se prisutnima obratio gradonačelnik Beograda prof. dr. Zoran Radojičić, koji je povodom tradicionalnog događaja izjavio: „Svrha i cilj ovog projekta je da paketići stignu do dece kojima je podrška potrebna. Važno je da omogućimo da sva deca imaju iste uslove za život i razvoj, kao i da se raduju praznicima i uživaju u njima. Zahvaljujem društveno odgovornim kompanijama koje su učestvovale u ovom humanitarnom projektu, te pozivam i druge da se priključe i učestvuju i sledećih godina“, naveo je gradonačelnik Radojičić.

Slavko Gak, Andre Rinnensland, Prof. dr Zoran Radojičić, Romuald Le Masson - „Novogodišnjoj kutiji“ obradovalo se još hiljadu mališana - foto agencija Headline
Slavko Gak, Andre Rinnensland, Prof. dr Zoran Radojičić, Romuald Le Masson – „Novogodišnjoj kutiji“ obradovalo se još hiljadu mališana – foto agencija Headline

Nakon svečanog otvaranja, usledila je predstava pod nazivom „Elsa, Ana i Olaf u potrazi za Deda Mrazom“, u kojoj su glumci prisutnoj deci ispričali vrlo uzbudljivu novogodišnju priču. Nastupom mladih balerina završen je zabavno-umetnički program nakon čega je Deda Mraz okupljenim mališanima darivao paketiće, ispunjene slatkišima i igračkama.

„Ova manifestacija mnogo znači našoj deci. Svaki trenutak radosti koji omogućite njima i naš je trenutak radosti. Hvala svima koji učestvuju u organizaciji ovog događaja”, izjavio je Branko Jovanović, otac četvorogodišnje Teodore iz novobeogradskog vrtića “Švrća”.

Humanitarni projekat „Novogodišnja kutija“, traje više od deset godina, a za to vreme je podeljeno preko 15.000 novogodišnjih paketića deci iz socijalno ugroženih porodica na teritoriji Beograda, sa ciljem da se njihov položaj poboljša, kao i da osete toplinu i duh praznične atmosfere. Projekat obuhvata 17 beogradskih opština i svake godine se za oko 1000 mališana, organizuje ovo praznično druženje.

Saopštenje za medije: Metro Cash & Carry Srbija

PROČITAJ: GDE MOŽE DA SE KUPI KNJIGA TRADICIONALNI RECEPTI DOMAĆE SRPSKE KUHINJE?

Pročitajte još:

Portal Recepti i Kuvar online je svrstan u TOP 50 sajtova u Srbiji!

Ukoliko vas interesuju svi naši recepti, kliknite na link: RECEPTI. Zbirke najboljih recepata naših saradnika nalaze se u sekciji kuvar, ukoliko želite više da pročitate, klikinte na link: KUVAR. Ukoliko želite da pogledate našu naslovnu stranu, kliknite na link: RECEPTI I KUVAR ONLINE homepage.

Ne propustite nijedan recept – Recepti i kuvar online na Facebook-u. Ostanite u toku, pratite Recepti i Kuvar twitter obaveštenja!

Web preporuke